lördag 22 december 2012

Julmarknad i Kraków

Japp, Torparkärringen har varit ute och farit igen. Det gäller ju att hålla flygrädslan i schack. Alltså tog jag maken med mig och drog till Polen på Lucia. Inte helt utan besvär vid starten men det gick förvånansvärt bra att flyga. Gillade dessutom att Norwegian har WiFi på planen numer (inte alla men det är på G) vilket är jättebra för att fokusera på något annat.

På Krakóws flygplats såg jag en skylt jag aldrig sett tidigare. Den satt ovanför papperskorgen på en toalett. Visste inte riktigt vad jag skulle tänka...


Hotellet låg väldans nära stora torget, mycket praktiskt att kunna gå "hem" och lämna saker man köpt. Här en vy från hotellrummet:


Så var det dags att på Luciakvällen inträda i detta julparadis. Häng med!

 

 
Jag förstår varför folk reser från hela världen för att komma hit. Tala om julpryttlar! Det var pynt och annat både högt och lågt.


Himla mycket blev det! Om nu någon tror att t-kärringen fyllde resväskan med prylar så tror ni fel. Faktum är att jag blev ganska överväldigad. Mycket är dessutom roligast att titta på, jag ville helt enkelt inte äga allt.Inspirerad blir man dock av att titta på grannlåten och mycket går att göra själv. Några kulor inköptes såklart, de handmålade glaskulorna är helt fantastiska! Jag var mycket orolig att de inte skulle överleva flygningen men det gjorde de!

Efter att ha yrat runt i kylan behövde T-kärringen sätta sig och vila (och tina upp). Som den glöggdrickare jag är kan jag konstatera att det glödgade vinet som säljs ute på torget smakar BLÄ! Alltså tog jag en titt djupt ner i glaset med en skvätt vanlig röd saft.


Den snåla kärringen drack bara ett glas. Man blir lätt snål i Polen. Att betala typ 27 kronor för ett glas vin är dyrt i det landet, hihi. Det var hur som helst en mysig restaurang, med en pianist som underhöll. Vi avslutar detta inlägg med ett stilleben från detta ställe. Jag har helt enkelt inte tid att sitta här och blogga nu. Måste tillbaka till julstöket här hemma ;-)Varma kramar från
Lisa

6 kommentarer:

 1. Jag har aldrig varit i Polen - en sån miss när det bara ligger ett stenkast bort! Hmmm, att åka på en liten julfeelingstripp låter som en bra idé. Typ att gå runt i ett glittrigt julkort av bästa sort som du visar. Många gånger är det ju så att det räcker med att titta och uppleva - man kan ju inte bara köpa och köpa...


  Skylten med knarksprutan ger en obehaglig påminnelse om att det inte är ett perfekt julkort dock. Såna skyltar finns i även i Köpenhamn...

  God jul till dig, maken, Tasse och Kråkan och julmössen och alla andra som bor i din skog.

  Kram

  SvaraRadera
 2. En trevlig jul till alla hos er - speciellt Tasse och Kråkan.

  Polen, ett land som har gått igenom såååååååååååå mycket!
  Jaag var i Polen då man mot en tallrik mat kunde få den finaste antikviteten - och det var isande kallt på hotellet där värdinnan värmde badvattnet på spisen och bar upp det 1 trappa i en hink gång på gång.. (vi är/var så naiva vi svenskar)Vill helst inte tänka på denna dumhet!

  margareta

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder från ett land som kämpar hårt för att få en standard lik vår.
  Lisa, unna dig att ta en dag i taget utan stress.
  Önskar dig och dina vänner en Lugn och Skön Jul.
  Varm julkram från Ann.

  SvaraRadera
 4. vilka fina bilder. ser riktigt mysigt ut. ang sprutskylten, undrar om knarkarna bryr sig om att sätta hatten på efter sprutandet?!
  har aldrig varit till polen, men, man vet aldrig.
  ha en skön och frisk jul!
  aino

  SvaraRadera
 5. Så trevligt med en tur till Kraków... och vilken trevlig julmarknad ni var på :) Och vilka fantastiska bilder!
  Önskar dig och din familj en riktigt God Jul!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ser ut som en mycket mysig och härlig tripp. Önskar dig och trivsam och härligt vilsam jul! Och kram!

  SvaraRadera