torsdag 27 december 2012

Mer på temat jul

Varför sluta när man är på topp, he he. Det är välan allom bekant att mistlar hör julen till. Jag har aldrig haft någon för jag tycker faktiskt att de är lite dyra. Borde kanske ha köpt ett gäng i Polen, för där kostade en kvist inte många kronor. Jag gissar att de inte är fridlysta där heller för det var inte ovanligt med STOORA knippen! Kolla in (och jämför med kvisten från en butik här hemma).

 
Undrar om de pussas mycket i Polen... Så över till något annat som hör julen till, nämligen mellandagsrea. Redan innan jul börjar reklamen för vad som komma skall och på juldagen står folk i kö för att handla saker som i många fall inte alls är billigare än annars. Numera är det ju stora reor året om. T-kärringen hör till dem som INTE rusar iväg. Ska man hitta riktigt billiga prylar är det bättre att vänta till efter nyår. Eller ännu hellre efter trettonhelgen.
 
Bild från nätet, foto Peter Hanneberg
Och varför en lunnefågel mitt i julfirandet? Jo, Torparkärringen har lekt rea på sitt eget vis. Det var ju det där med att hålla flygrädslan i schack vilket innebär upprepad "terapi" i form av flygresor. Alltså har jag bokat en resa till det stora Brittannien för att under ett par dagar titta på fåglar. Just lunnefågeln har jag varit förälskad i sedan jag var barn, den är så fin! Jag har bokat boende en halv mil från platsen där båtarna åker ut till Farne Islands där pippisarna finns. Om  nu någon tänker att det är väldans vad t-kärringen spenderar pengar, så kan jag meddela att detta inte alls blev dyrt. Faktiskt kostar resan och boendet mindre än en TV på mellandagsrea! Fick trixa lite med dagarna för att få billigast flyg... Hoppas bara att vädret är bra så båtturerna inte ställs in. Fast det finns slott i närheten att titta på i värsta fall!
 
Undrar om det pågår någon fotorea? Tänk att ha ett 500 mm objektiv med på resan... Jaja, det är bara att drömma på, för ett sånt är absolut inte billigt. Kan få flera resor för samma pris... Innan vi slutar för idag en annan fågel som finns lite närmare. Jag har haft besök av Fru S. Hackspett några gånger. Superkul!
 
 
Kram,
Lisa
 


7 kommentarer:

 1. Vad kuol med såna utflykter, flygrädslan måste kureras ordentligt
  Så fint det ser ut vid ditt matbord, riktigt mysigt :)

  SvaraRadera
 2. Läser man sina kvällsblaskor så trumpetar de ju ut att just fotoprylar ÄR sånt som man ska köpa på rean. Buss på! :-)))))

  SvaraRadera
 3. Oh, en sån spännande tripp du har att se fram mot! Lunnefågeln är verkligen en fantastisk fågel - och söt. Den ser så sorgsen ut samtidigt som den ser glad ut. Lite clownlik?

  Bra att du tar tag i din flygrädsla - för varje tur så kommer den att klinga av. Eller rättare sagt du lär dig att acceptera kroppens reaktioner i samband med flygningen och vet att du kommer att överleva. så är det ju med rädslor - de ska övervinnas.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Men nu... oj... Jisses Lisa, vilken häftig resa!
  Såg lunnefåglar när vi åkte Hurtigruten för några år sedan - tyvärr på alldeles för långt avstånd för att få några bra bilder. Så vad 17... om du nu ska göra en sån resa då måste du ju rusta dig till tänderna med nytt objektiv!
  Kram

  SvaraRadera
 5. nu blev gubben min allt avis... han är ju också fågelskådare som du. och han undrar om man måste ut på ön för att se lunnefåglarna? så det blir väl en reserapport sen, hoppas han. och jag också.
  jag gillar heller inte att flyga, men jag tar ett lite vin så känns det bättre, sant alltså. gillar inte när det låter konstigt i planet och så vill jag helst att alla ska sitta still och inte springa omkring och snedfördela vikten... du hör hur tossig jag är med flygning.
  glömde tomten att ge dig ett redigt objektiv? du är ju snäll, för bövelen...
  aino

  SvaraRadera
 6. Vilken spännande resa du ska på :) vad avis jag blir men missunnar dej inte den :) ska bli kul att få se bilder sen :) tror nog jag ska göra mej ett nyårslöfte om att jag ska komma iväg på någon sorts resa under kommande år :) Kram Suss

  SvaraRadera
 7. Hej, hej... tittar in för att önska dig en trevlig nyårsafton och ett riktigt Gott Nytt År!
  Kram

  SvaraRadera