fredag 20 juli 2012

Gnäll och gny och lite glädje också

Maken åkte för några timmar sedan. Vad jag avskyr dessa uppbrott! Det är ju för bövelen sommar och då kan man hitta på massor av kul saker att se och göra. Helst tillsammans... Jag åkte samtidigt som honom och liite roligt var det. Vi stack ut händerna genom rutorna och vinkade till varandra. Kan tro att folk funderade, hihi.


Våra vägar skildes och jag uppsökte ett behandlingscenter som tillhandahåller världens bästa terapiform. En handelsträdgård såklart! Vi har tillsammans bestämt att det ska planteras rosor utmed staketet. Mer jobb för torparkärringen alltså, Jag måste bygga ut de ramar som står där nu. De pallkragar jag inte har använt kommer också väl till pass till detta projekt. Alltså blir det en massa egenterapi hemmavid också : )


Jag tänker att kanadensaren behöver ett par pallkragar själv, den lär breda ut sig. Klättraren får jag hålla nere för staketet är ju inte två meter högt, he he. Några grenar kan jag prova att binda åt sidorna...Det är tur att jag har mycket att göra, då blir inte ensamheten så påtaglig. Som den goda hustru jag är, kokade jag lite blåbärssylt idag. Maken fick en burk med sig och han var synnerligen nöjd. Det har pratats i TV om att det blir ett dåligt blåbärsår men det stämmer då inte här. Jag var ute en snabbsväng igår och fick ihop en liter utan att vandra omkring.


Eehmm, nu blev jag avslöjad vad gäller silltillverkare. Burkarna är jättefina men locken är trista. Jag får börja leta efter mer diskreta lock, läckerheterna behöver ju en snygg förpackning ;-)

Eftersom humöret nu blivit något bättre, kan jag visa vår härliga schersmin. Precis som rosorna började den blomma när maken kom hem.Tyvärr är den doftlös, men den är riktigt praktfull! Från sovrumsfönstret ser man detta:


Det är lätt att vakna på rätt sida när man ser detta. Det gör inte ont att titta på den utifrån heller!


Med lite extra dekoration blir den ännu vackrare!


Nu är denna fröjd över för detta år, men jag gissar att den är ännu större nästa sommar.

Lite fågelinfo kan jag också bjuda på. Den berömda Kråkan. Hon beter sig skumt nu igen och det beteendet känner jag igen. Äggsjuka... Det stämmer bättre i tid jämfört med förra året men hon har ju redan producerat ett gäng denna sommar! Äggen från i fjol ska jag lägga i trädgården någonstans. Det vore häftigt med ett rede. Tänk om jag haft en prydnadsdrake också. DET vore riktigt häftigt! Nu spårade jag visst ur som vanligt. Kråkan var det ju. Hon sover alltså för det mesta på taket numer. Knasboll. Det låter ganska mysko när hon trampar omkring där uppe också. Hon skrämde skiten ur maken i våras när hon trampade runt. Han gick ut med ficklampa för att kolla vad det var, tänkte inte på att det finns en knäppig fågel i familjen!


Ja gott folk, det var lite från skogen. Jag har ju utlovat rapporter från semesteraktiviteterna men det får bli i ett annat inlägg. Blir nog fler än ett för vi har ju inte bara suttit inne och klagat på vädret. Några utflykter har hunnits med. Det har inte varit några fjärilar eller fåglar här på länge heller, så material till nya inlägg finns det : )

Kramar från
Lisa


2 kommentarer:

 1. Jag tror jag är kär i Kråkan. Vilken underbar pippi.
  Går hon ute på vintern?
  När jag läste början på ditt inlägg var det som en spännande inledning till en film, fick härliga bilder i huvet av dig och din man när ni åkte i bilarna och vinkade till varann.

  SvaraRadera
 2. En hel häck med rosor utmed staketet. Ska du ha pimpinella-rosor som doftar sååååååååååå. Det första du gör då du kommer från jobbet, är att stoppa näsan i rosblomman. Pimpinella-rosen blir 1 1/2 meter hög.
  En sån personlighet lilla kråkan!

  margareta

  SvaraRadera