tisdag 31 juli 2012

Soliga rosor och biskopar

Vädret har fortsatt att vara hyfsat, lite skurar men varmt och en del sol. Nåja, söndagen var mest regnig så det blev till stor del en slappardag. Ser just nu vädret på TV och det ser perfekt ut de närmaste två dagarna. Jag tackar och bugar!

Så till ämnet. Att mata fåglar har visat sig vara trevligt på många sätt. De är fina att titta på, de gör fler små pippisar som är ännu skojsigare att titta på och de planterar blommor! Det var en minst sagt förvånad torparkärring som tidigare i sommar såg vad som börjat växa där elbolaget grävde (och förstörde) i vintras:


Jajamensan, solrosor! Jag räknade plantor förra veckan och det är 30 stycken! Alla kommer inte att blomma för hälften är mindre, men vad gör väl det. En har börjat blomma nu och kan man annat än bli glad?


Blev ni i skrivande stund glad över något annat, nämligen att Eldkvarn är med på Allsången. Tjohoo!

Så, nu lugnar jag ner mig. Apropå solrosor så hittade jag en planta i en rabatt i våras. Den flyttade jag till lådan med purpurapeln för att det inte skulle vara så tomt där. Nu blommar även den så snällt och den har massor av knopp.
Gissa om jag ska mata pippisarna med solrosfrön i vinter. Ska slänga med överblivna frön från de mer ädla sorterna också. För att det ska fungera måste jag se till att ha bara jordfläckar, annars blir det nog inget.

När vi ändå är inne på frösådder så kan jag visa mina dahlior jag frösådde ifjol, Bishops Children. Plantorna är riktigt stora i år och den rabatten gillar jag skarpt. Ni får en bild på den vid ett annat tillfälle, men biskopsbarnen kommer här.


Dessa tre blommor är de enda som kommit igång ännu. Det kommer att bli kalas när fler slår ut!

Nu stänger vi butiken för ikväll. Jag ska hinna ringa maken innan sista delen av Offerlek börjar. Jag som läst många av Billingham´s böcker tycker att de lyckats riktigt bra med serien. Om någon inte vet vad det handlar om så kan jag upplysa att det är brittisk deckare : ) Som avslutningsbild får ni en regnbåge jag såg när jag körde till köpingen idag. Synnerligen mysko, då den har så svag böj. Jag har aldrig sett en sådan rak båge!Kramar från
Lisa

4 kommentarer:

 1. Kul med solrosorna - det är ju storbonus av hela fågleriet. en äkta win-win-lösning för alla men mest för dig som får både fåglar och blommor. Grattis!

  Mina biskopsbarn har börjat blomma,jaaaa! Jag hade ju aldrig sått dahlior och frågade om råd i våras och du sa toppa och jag toppade ska du veta. Knips, knips, knips. Nu har jag stora, buskiga fina ex med många knoppar i, och två har slagit ut. samma färger som din magenta uppe till höger och så den stora varmröda. Tusen tack för rådet! Jag går och kollar mina knoppar flera gånger om dagen för att se om de behagar att visa färg. Man får ju roa sig så gott man kan :-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Visst är det roligt när fåglarna hjälper till med plantering :) man kan hitta solrosor lite överallt :) vilka fina Dahlior Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Vill bara tala om att det till 89% är regnets förtjänst att allt växer som 17.
  Jag är väl en glädjedödare! Men mest positiv.


  margareta

  SvaraRadera
 4. Skulle gärna haft några hjälpare i trädgården jag också, och fint väder! här böttar regnet ner igen.. Den bågen får man nog följa långt ska man hitta skatten :)

  SvaraRadera