lördag 28 juli 2012

Psykbryt, goväder och annat

Vädergudarna har fortsatt att vara frikostiga med värmen. Ett par dagar med 30 grader (i skogen alltså) och idag något svalare, "bara" 26. Vilken underbar känsla det är att vara utomhus, tankarna går till Medelhavet! Det enda smolket i glädjebägaren är att tempen inomhus ligger på 27 och det är jobbigt. Fläkt på och stillsamma aktiviteter...

Så går vi över till ämnet annat. Vi börjar med ätbara saker tycker jag. Mina tre jordgubbsplantor (alltså inte min Gubbs utan bärgubbar, kafniss, illa dålig ordvits f´låt) har producerat ett bär/dag ungefär. Ibland två. Såpass att man fått lite smask till frukost. Smultronen har varit bättre. Jag undrar hur man dresserar plantorna till att komma med fler bär åt gången...


Tänker köpa tre plantor till av jordgubbarna nästa år och flytta dem till en pallkrage. Kråkan har inte upptäckt dem tack och lov, hon är sällan nere vid dammen. Smultronen är det däremot fight om.

Om vi fortsätter med ätbara saker, så kan jag rekommendera det fiskknyte som Ernst (Sommar med Ernst) grillade för ett par veckor sedan. Vi var ju tvungna att prova och det var himmelskt gott!


Recept finns på recept.nu. Jag tänker definitivt göra detta fler gånger, går ju att laga i ugnen också. Överlag så åt vi mycket god mat under semestern. Både maken och torparkärringen gillar att laga mat och att få göra det tillsammans är den bästa kryddan! Det hände dock att vi besökte någon restaurang, exempelvis den dagen då vi åkte till Växjö. Där blev det Thaimat till lunch och maken var som vanligt snabb med att fixa bildbevis på en glupsk T-kärring ;-)


Ni anar inte hur många sådana här idiotiska bilder vi har! Jädrans gubbe! Å andra sidan har jag varit snabb med kameran när han precis har vaknat eller filmat när han sover och SNARKAR. Hämnden är ljuv, men inget att visa i detta forum.

Något mer på temat annat är mina inköp under en Ölandsutflykt. Jag besöker ofta en glashytta i Kastlösa och det brukar följa med något hem. Denna gång blev det två glas som jag blir glad av att se på. Jättegoda att dricka ur dessutom!


Det stod en vacker skål och ropade på mig också och eftersom jag börjar bli lite stammis så fick jag ett bra pris. Då var det bara att slå till : )


Nu mina vänner, kommer vi till det ni har väntat på. Psykbrytet. Jag vet nog att det är det ni vill läsa om, he he.

Det hände igår. Jag kom hem från jobbet och hade handlat en del prylar. Alltså var jag fullastad när jag gick in. Kassarna ställdes i köket och jag hörde ett mystiskt gnisslande/pipande. När jag kastade kvitton i soporna hörde jag ljudet igen. Det kom från BH:n :0 Jag tänkte att det var något med bygeln, vad skulle det annars kunna vara? Någon minut senare kom jag mig för att titta efter vad det var. Jag drog ut ringningen och...
VRÅLADE!!!! På insidan av topen i höjd med bröstet satt ett monster!


Nu följde en halvhysterisk steppdans samtidigt som jag krängde av mig topen. Jag lovar att jag numera har världsrekordet i att få av en tröja! Jag försökte hålla så att odjuret inte skulle kunna komma i kontakt med min kropp och hela tiden pep den läskiga prylen! Topen åkte i golvet och sedan gjorde jag som jag brukar, hämtade kameran. Och en flugsmälla... Den har fått en dunk i huvudet på bilden, ni får ingen "efterbild". Med tanke på kroppens storlek, ca 2 cm, så gissar jag på tallbock. Neej gott folk, det finns tillfällen då denna djurälskande torparkärring får nog. Läskiga skalbaggar innanför kläderna är överkurs... När jag förstorar upp kräket är jag glad att den inte satt på kroppen. De där fötterna ser sticksiga ut!


Nu kan man fråga sig hur i herrans namn den hamnade där utan att jag märkte det. Tja, det flög omkring allsköns prylar så att jag missade den var inte så konstigt. Faktiskt såg jag den i onsdags. Den satt på staketet och glodde på mig. Planerade säkert hur den skulle kunna skrämma skiten ur mig. Illvilliga saker det där. Den passade väl på när jag böjde mig framåt och slängde sig in i tröjan. HUUUU! Nåväl, jag återfick sinnesron ganska fort, hade detta hänt för sisådär 5 år sedan hade jag fått ett frispel på riktigt. Den nya, förbättrade torparkärringen är inte lika pipig längre och tur är väl det. Bor man i skogen så...

Med detta önskar jag en fortsatt trevlig lördagkväll. Snart sovdags tror jag. Det blev ju sent igår för jag fastnade i OS-invigningen...


Puss & kram
Lisa

6 kommentarer:

 1. jag gillar ju också värme men idag var det så kvalmigt så en ensidig huvudvärk satte in... Förmodligen väderrelaterad? Jag som nästan aldrig har ont i huvudet och är ovan vid detta tillstånd tyckte att dagen, halva i a f, var förstörd... Sedan väntade vi på ÅSKOVÄDRET. Inte om det här inte men luften blev lite klarare på kvällen trots allt. det blev lite JASande - alltså klippeliklipp i buskarna trots huvudvärk och klibbvärme.

  Den där skalbaggen var ju supervacker! Vilka antenner!!! Jag tror att den blev minst lika rädd som du förresten.

  Att ha många plantor med gubbar tror jag är knepet med att få mer än ett bär i morgonfilen...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Fint glas du handlade! Gillar verkligen glas, det är ett så fint material, hållbart OCH skört OCH transparent.
  Och superhäftig bagge, vilka antenner. Fast jag hade gjort likadant som du. :-)

  SvaraRadera
 3. Jisses jag hade ramlat av pinnen om Tallbocken fanns mellan mina "rattar".
  Vill du ha jordgubbsplantor...har en röd gammalsort,en vit sedan en rosa även den gammal.Bästa tiden att plantera nu.
  Skicka din adress till blogg91@telia.com
  Snygga glas.
  Kram Ann.

  SvaraRadera
 4. Pallkrage är en bra ide´.
  Glas är min stora svaghet, läckert nyförvärvt.

  Tror att djuren känner att din kroppsdoft säger "djurvän"
  Vet hur j:ligt det känns då man har en fästing sittandes runt innanlårsfästet (nästan nästan ...)och man måste åka till vårdcentralen.

  SvaraRadera
 5. Flädersaft ur dom glasen, vilken njutning, helfina.
  Finns det alltså ett djur du inte värnar om, otroligt? Värmen avundas jag dig ( som vanligt) men vi har nog kanske haft närmare 20 mitt på dagen idag, jobbat men en liten rast så var jag ute.. Ha det fint kära du, här rusar tiden förbi mig just nu. Kråkan, så vacker, och nattfotot, helt kanon :)

  SvaraRadera
 6. nu har jag läst ikapp mig hos dig. så mycket händer i din trädgård, som vanligt. Bilderna med vattendropparna var jättevackra! Och så alla äventyr med Kråkan.
  Och sommaren som kom till slut, hit också, men tyvärr kan jag inte njuta nu för sorgen är så stor.
  Jag försöker fota lite i trädgården... så att jag kan minnas att det var en sommar i år också.
  Och så himla trist för dig att vara ifrån din käre gubbe så långa tider!
  Ha det gott!
  aino

  SvaraRadera