tisdag 3 juli 2012

Sommaren kom till slut

Värmen kom i helgen och nu verkar den stanna ett tag. Lördagen bjöd på 25 grader, dock inte så mycket sol. Denna vecka har varit varm och solig hittills, idag 25 grader igen. Så underbart med värme! Det tycker växterna också och äntligen har småplantorna börjat växa. Malvor och rosenskäror lär inte börja blomma förrän i augusti, men det är ju trevligt med höstfägring också hihi.
Några av mina rosor blommar nu, till min oerhörda glädje. Kanadensarna har hållit på ett tag men det finns ju andra raringar...

Om någon vet vad detta är för ros, så berätta gärna. Så här blev alltså den sk. Red the Fairy. Det gör ingentíng egentligen att det blev fel, för oh så vacker den är! Den lilla busken blommar dessutom som om den vore tokig.
Det finns annat än rosor här i livet. Vädden har jag köpt i år och silvernattljusen sådde jag förra året. De sprider sig som ogräs, men det är ett trevligt sådant! Den vackra tagetesen har Anna V bidragit med frön till. Härligt med bloggvänner : )
Himlen har bjudit på sprakande skådespel i två kvällar. Det är lätt att tro att det innebär dåligt väder, men så har ju fallet inte varit. Det är så häftigt hur hela naturen får ny färg. Allt blir inbäddat i gulrosa. Kolla in de vita vindskivorna på uterummet!

Somriga kramar,
Lisa

2 kommentarer:

  1. Trevlig blogg! Och den där linnétagetesen blir jag riktigt sugen på.

    SvaraRadera
  2. Nu vet du att man kan drabbas av rosenpassionen. Man kan sammla rosenblad och lägga i burkar, man kan göra rosenmarmelad!

    En sån horizont!

    SvaraRadera