fredag 29 juni 2012

Vilken dag!

Torparkärringen är inne i ett stim just nu. Riktningen är positiv : ) Först alla pallkragar (som jag redan funderar på att ända position på, hihi) och idag kom nästa kalasgrej. Jag åkte till en blomsterhandel för att köpa två hängverbenor, jodå jag hittade två korgar som jag glömt bort. Såg en halvskruttig tomatplanta med fyra mogna tomater på och flera omogna. Den fick jag för en billig peng och så ett par sommarsalvior. Just de sistnämnda har jag fallit pladask för. Nåväl, när jag står där och filosoferar förvandlas plötsligt mina öron till trattar och jag pejlar in vad det pensionerade paret pratar om.
De har 50 % på Din Trädgård, säger mannen till sin fru. T-kärringen som ibland inte drar sig för något går fram och erkänner att hon tjuvlyssnat. Jodå, det var visst så. Nu fick jag brått!

När en butik/handelsträdgård har sådan rabatt får vem som helst fnatt! Det blev några perenner...


Hostan kommer att lysa upp fint vid dammen och digitalisen återfår nog sin rätta färg om jag "kramas" lite med den. Jag ringer maken och upplyser om att jag är i himmelriket och tar honom med till rosavdelningen. Det vi saknar är någon/några gula rosor men det blir som ni vet inte alltid som man tänkt sig. Det blir dock alltid himla bra, hihi!


Mozart har jag funderat på länge, den är så söt. Att jag gillar den har INGET att göra med att kompositören är en av mina idoler, så det så. Att jag köpte en Jack Frost (en förgätmigej om någon missat det) har ALLT att göra med att jag älskar komissarien, he he. Karen B kändes rätt för jag har ingen vit ros modell större. Det finns dock två vita "the fairy". Ni minns kanske att jag köpte fairy red förra året men... Louise O fick följa med pga doften ;-)

Det "råkade" åka ner en ros till i kärran. Jag är ju svag för lila toner och Blue Moon/Mainzer Fastnacht är ju lite lila/blå/silvrig, typ... Den ska stå framför Alchemysten. Om de behagar blomma samtidigt (knappast troligt med min otur) så blir det en underbar kombo!

Jag började med att gräva den gropen och bor man i Småland kan man räkna med sten...


Upplysningsvis kan jag berätta att de stora är ca 30 cm långa. Om vi tar en titt på gropen jag grävde så förstår ni att det finns MYCKET sten här!


Det där är en högst ordinär grop. Krukan står lite långt ner men ni fattar nog. Det är m.a.o ingen lek att vara odlare här. tur jag gillar att gräva : )

Vad jag inte gillar är problem och det kan man få om man gillar rosor. Jag skyller en del på mig själv, för jag skulle ha vattnat ordentligt när vi hade torka. Det som har hänt är att jag har svartfläcksjuka på en peaceros, samma fenomen förra året så nu gräver jag upp den och eldar upp den. Jag hittade misstänkta blad på närmaste granne och de har jag plockat bort. Therése Bugnet hade stritar i början av sommaren (avhysta) nu har Louis B fått skitarna... Claude Monet älskas av bladlöss och jag har behandlat tidigare. Nu är han jättefin men nu har de små jäklarna gått på Alchemysten! Fram med sprutan : (

Förutom torkan så tror jag att vinddraget har en del i detta. Kanske borde jag bygga ett vindskydd av något slag?

Nu kom jag ur spår som vanligt. Shoppingrundan var ju inte slut där. Neejdå, jag hittade ju ett av de träd som jag verkligen vill ha (förutom alla andra jag vill ha, fniss). Lycka!

En katsura! Dessutom den sort som luktar nybakade bullar/kakor! Det finns två stycken vid stadshusparkeringen i Staden och tidigare i sommar så kändes doften ibland. Annars är det väl främst på hösten som man vill äta upp bladen = ) Jag vet precis var den ska stå, men det innebär mycket jobb. Förra ägaren odlade mynta i pallkrage. Hur f-n tänkte han där??? Ni kan ju gissa vad som blivit av det! Jag har börjat gräva upp dem, men mycket återstår. Just där kommer min skatt att passa utmärkt, det är dessutom nära altanen och trädäcket på framsidan så kanske blir det andra bullar av i höst, he he.

T-kärringen har alltså haft en fantastisk eftermiddag! Några problem med sysselsättning denna helg har jag inte. Seriöst, ibland undrar jag hur det står till i planeten. Normalt folk köper några växter och planterar dem. Jag drar på mig en hel hop plus ett pallkrageprojekt! Nu vill jag dessutom hinna klart det jag pysslar med, för nästa fredag kommer maken hem. Då ska vi bara ha roligt och sitta i trädgården och mysa. Jag hoppas att alchemysten blommar då (det gör den sannolikt) för jag har tjatat om den och väntat på den, i ett år nu. Det är väl nästa grej där man kan ifrågasätta hur det står till. Vänta ett år på en ros???

Jag tackar för mig med en blomma jag väntat på i ett år, fniss. Mina frösådda raringar, den dubbla prästkragen "Crazy Daisy". Worth waiting for!Kramisar från Tok-Lisa (eller kanske inte så tokig ändå, he he)

3 kommentarer:

 1. Vilka fynd Lisa, både 50% rabatten och pallkragarna. Om det var i den kommun-fyndbutik som ligger väldigt nära mitt hus du fann pallkragarna, beklagar jag å det varmaste att jag inte hann haffa dem först : )

  Idag har vi vår annons inne i strandabladet om högtidligt öppnande av Kuggås trädgårdskafé & gårdsbutik den 14/7, om ifall du skulle ha missat denna händelse...Kolla gärna in på kuggås.se så får du se vad jag pysslat med länge nu!

  Allt gott!

  Tanja P

  SvaraRadera
 2. oh, kära du, jag förstår dig...precis... men då kan jag avslöja att mina idéer som då liknar dina, går inte att hänge sig åt pga att vi bor på en klipphylla. sätter gubben ner spaden i marken så säger det bonk efter typ tio cm! så det är ett naturligt stopp på allt "jag vill ha"-köp. visst är det synd om mig... hihihihihi....
  för du verkar ha en lika fin gubbe som jag som nästan aldrig säger nej...
  ha det gott!
  aino

  SvaraRadera
 3. Håller tummarna så du inte bryter handleden då du naxar med all sten! Alchymist borde blomma nu med all regn. Louise Odier, som doftar och blommar till långt in på hösten, ja tills frosten kommer. Är ett daglig pyssel med roorns. men nässelvaten är bra. Katsura tackar tack!

  margareta

  SvaraRadera