fredag 22 juni 2012

Midsommarhälsning från skogen

Morgonen bjöd på sol och värme, men vid lunch var det slut med det. Nåväl, här i skogen firas det inte något speciellt. Maken är ju i Västerbotten så torparkärringen får göra som förra året; mysa med Tasse och Kråkan.

Det är inte synd om mig om ni nu tror det. Neej då, här händer det ju grejor. Idag kom de små joxarna som jag hade koll på från "holktiden" till fågelbordet. Vad de har vuxit!Vid den tidpunkt på dagen då de flesta dansar runt midsommarstången och sjunger Små grodorna åkte t-kärringen på utflykt. Första stoppet var våtmarken med the cows from hell. Nae, jag gick inte in. Fegade ur... Istället åkte jag till en annan våtmark och där fick lön för mödan. Ett häckande par av brun kärrhök. Tyvärr var de för långt borta för att jag skulle få någon bra bild, men denna där mor (eller far) kommer med mat i klorna känns rätt.Det blev visst mycket flygfän denna midsommar, he he. Då är det väl lika bra att jag avslutar med ett också. Inte en fågel dock.

Jag fick celebert besök också. Min favoritfjäril förgyllde tillvaron en kort stund på förmiddagen. Ni minns säkert vem jag menar, Papilio Machaon, Makaonfjärilen såklart!Nu väntar rådjursgryta och sedan går jag kanske ut och planterar en uppstammad marguerit jag köpte till reducerat pris idag. Med detta önskar jag er en fortsatt fin midsommarhelg!


Midsommarkramar från
Lisa

4 kommentarer:

 1. Trevlig midsommar till er där ute i skogen :) Du får så fina bilder, vad har du för kamera??? funderar lite på att köpa något bättre grejer men det är ju en djungel av dem :)kram på dej

  SvaraRadera
 2. här har också firats en lugn midsommar, riktigt skönt, eftersom livet är så mycket svårt just nu. härligt med den fina måsungeräddningen!
  macaonfjäril har jag aldrig sett! spännande.
  vad trist att vara utan din gubbe så lpnga perioder, jag som är bortskämd av att gubben "bara" far iväg några dagar i stöten. men man får vänja sig vid alla faser i livet och leva med det, då går det.
  och vet du vad jag såg nu... du har ju "heanku" kvar i din blogglista, hmmmm... torparkäringen är visst lite slarvig med att uppdatera sin blogglista, hihihi... hon återuppstår inte...påsken har ju redan varit.... hahahaha är jag inte rolig?!
  aino

  SvaraRadera
 3. Här har det strilat hela dagen och klarnade upp först vid 5-tiden. Synd om alla som skulle dansa runt majstänger men vi hade inga sådana planer utan grillade varsin köttbit - Masai fick en hel egen bit dagen till ära - gubben och jag.

  Roligt med alla bevingade polare du har där i krokarna och gå INTE in i den där kohagen igen. Nix!

  Fortsatt skön helg med eller utan stril.

  SvaraRadera
 4. Första gången jag ser en Macaonfjäril!

  Hadet så skönt i skogen.

  SvaraRadera