torsdag 14 juni 2012

I trädgården just nu

Det börjar hända saker nu. Jag har som sagt inte så många perenner, men de jag har börjar tala om att det faktiskt är sommar nu. Mina Crazy Daisy som jag frösådde förra året har knoppar! De har fått nya platser dessutom, nu när de inte längre behöver en "barnkammare".


Den näva jag köpte sommaren 2010 har växt till sig och Jacobs stege/blågull som jag fick av en arbetskamrat i fjol verkar trivas. De passar bra bland stenbumlingarna.


Bland rosorna händer det också grejor. Therése bugnet är full av knopp!


HC Andersen ståtar med otroligt vackra, röda blad.


Roligast av allt är att min Alchemyst har knopp. Åh, vad jag längtar till den slår ut!


Nytt för i år är tre jordgubbsplantor, alla olika. Det är mest på kul och plantorna står i en rabatt. Med tanke på fågellivet (små och en gigant) ska jag täcka dem med bärnät, annars blir vi nog osams framöver, hihi. De har redan kart. Tänk om jag får några till midsommar!


På tal om fåglar. Jag vet inte om jag har lyckats uppfostra min madam, eller om hon bara kommit på att detta ställe är bra. Kråkan har nämligen skaffat en ny badplats. Denna gång helt tillåtet! Hon badar numera på en plats som består av torr mossa. Detta har hon gjort ett par gånger, så kanske har mitt tjat gett resultat...


Jag började på detta inlägg för ett par dagar sedan, så det har hänt grejor med T Bugnet : )


Nere vid dammen har svärdsliljorna börjat blomma. Åh, vad jag blir sugen på att fylla dammen! Jag låter bli bara för att inte odla mygg, men jag kan snart inte hålla mig längre!
 
 

Med detta tackar jag för mig ikväll. I morgon blir det skolavslutning och jag tänker traditionsenligt hänga med till kyrkan. Efter det blir det fika i hembygdsparken i byn dit jag ska åka och som extra grädde på moset ska jag gå ut och äta lunch med en arbetskamrat. En gräddklick till måste vara att de lovat kalasväder i morgon! En dag att se fram emot alltså!
Kramar från
Lisa

1 kommentar:

  1. Vill hon ruva? må tro. Men vilka härliga Irisar. Mygg har man ju hela sommarn. Men jag håller med dej, de kan bli ett elände.

    Margareta och en trevlig skolavslutning

    SvaraRadera