onsdag 6 juni 2012

Saker på P

Jag vill börja med att tacka för hjälpen med växten. Så typiskt att det skulle vara en farlig sådan! Den är ju så vacker! Nåväl, eftersom både Herr och Fru Torpare är allergiker och astmatiker (och t.kärringen har ju fler defekter exempelvis eksem) så avvecklas de. Tack ännu en gång!
Så är denna Nationaldag nästan till ända. Dagen har "firats" utomhus. Först en lat stund i solsängen. Det blev extramysigt när Kråkis kom och lade sig och solade ett par meter ifrån. Hur behagligt det än var, så tyckte jag att det var läge att ägna sig lite åt grävning också. Innan vi går över till det, börjar vi med saker på P: Plantor.

Jag har ju sått lejongap från egna frön, men det dök upp tre bastarder i sådden. Hur i Herrans namn det kommit med frön från nicotiana fattar jag inte...


Det lilla lejongapet på bilden bredvid är en rar överrskning. Den har nämligen frösått sig själv i rabatten. Synd att det bara blev en : )

För att kunna fortsätta med nästa P, blev jag tvungen att åka till affären för att köpa jord. På vägen därifrån kom det plötsligt ett Pälsdjur skuttande över vägen mitt i samhället. Inte varje dag man ser en hare i byn!


Väl hemma igen fortsatte jag med min lavendelPlantering. Jag tänkte om och bestämde att det inte skulle passa med rosor där. Vad som däremot kändes logiskt var att sätta fler lavendel. Jag försöker lära mig att tänka lite mer i mängd och inte bara plottra. Jag ser fram emot att de växer till sig, då kommer det att bli fint!
Det är nästan klart med stenar runt kanten också. Att pyssla med lavendel är himla trevligt tycker jag. Det luktar ju så gott! Just detta projekt kommer nog att gå överstyr, för jag får lust att plantera ännu fler! Jag satte en vitlysing efter raddan med lavendel så att fortsätta åt det hållet har jag stoppat, he he.
Anledningen till att detta har tagit så lång tid, är att det inte går att vara ute på kvällarna nu. Det kommer miljarders miljarder med svidknott och förpestar tillvaron. Vi har inga mygg ännu och en orsak till det är nog att dammen fortfarande är torr. Kläckningsmaskinen ur funktion alltså ;-) Liite vatten finns det och någon som jag tycker är väldigt stor och läskig kom för att dricka.


En bålgeting. Observera att jag står ca 70 cm ifrån och tar bilden. Att jag vågade! Det som avslöjar att jag var lite nervös är att skärpan inte är helt perfekt, hihi. Även om de är läskiga tycker jag fortfarande att de är ganska vackra. Fast helst på håll...

Tillbaka till ämnet Plantering. Min miscantus har äntligen fått sin plats. Som vanligt blev det att bygga på höjden, så är det när man bor på en stenhäll (eller är det urberget). Så småningom ska allt vävas samman mot dammen, men Rom byggdes inte på en dag...


Man kan tycka att torparkärringen är ganska ostrukturerad i sitt trädgårdsarbete, men det fungerar bättre för mig att göra lite i taget. Det hinner sätta sig bättre då. Helst vill jag ha hostor vid kanten och jag ska prova även om det är mycket sol. Går det så går det : )

Nu börjar jag vara ganska trött så det är dags att lägga sig. Innan dess slår jag till med några mer saker på P nämligen fler Pälsdjur.


Detta är en synnerligen välmående ekorre. Titta vad pälsen glänser!Nu gör jag som Kurre här och skuttar i säng. Sov gott kära vänner och ha en fin torsdag!

Kramar från
Lisa

1 kommentar:

  1. Lavendel kan man aldrig få för mycket av. En ljuvlig doft!

    Men bålgetingar behöver du inte var rädd för dom gör ingenting på dagen, däremot på natten om du har myslampan tänd söker de sig till ljuset och då blir det ju en konflikt.

    margareta

    SvaraRadera