torsdag 28 juni 2012

Ett litet torsdagsinlägg

Det fortsätter att vara torftigt på min bloggfront. Jag hinner liksom inte med! Vädret har väl inte varit det bästa sedan sist, men idag blev det fint. En får tacke för det lilla!

För första gången har jag sått för lite frön. Vanligtvis blir det så mycket att jag till slut kastar plantor, men inte detta år. Himla typiskt när jag dessutom både förstorat rabatter och gjort nya. För att lösa det har jag köpt en del jox att fylla ut med. Den där torgmarknaden är inte hälsosam för plånboken!Tyvärr är det där inte de enda blommor jag dragit hem, men som tur är så finns inte allt på bild, he he. I går blev jag störtförälskad i en riddarsporre och var bara tvungen att köpa två!


Ljuvelig! Nåväl, nu är åtminstone rabatterna närmast huset färdiga. Dammen är som ni vet fylld med vatten och den lilla fontänen porlar fint och skrämmer myggen. Perfekt läge att luta sig tillbaka i en stol och bara njuta (om vädret tillåter vil säga). Eller...

Det är rent galenskap vad denna torparkärring hittar på! I går svängde jag förbi kommunens återvinnsings"butik". Vad skådade mitt norra öga? Jo, en hel hop med pallkragar! DET är bar-att-ha-saker mina vänner! Jag såg för min inre syn hur jag skulle slippa spika ramar hela tiden och den tanken startade en process i lillhuvudet. Alltså köpte jag 12 stycken! Om någon undrar så kostade de 40 kr/st och det är billigt jämfört med vad nya kostar. Nu kan man ju undra vad jag skulle med så många till. Joo, maken hade ju en idé om plantering framför uthuset. Det är en skitful yta (ursäkta) och med pallkragar skulle jag kunna testa lite...


Regnet skvalade på bra i går kväll, men det hindrade inte mig. Jag placerade ut 5 stycken och kom fram till att det såg riktigt fint ut. Jag ska inte måla dem, för jag tror det blir för mycket. Vi får väl se... En liten bonusträlåda fick vara med också. I och med detta kan jag bära bort allt braåha-virke och annat som står mot uthusväggen. Nu behöver jag ju inte ha det så tillgängligt!

Eftersom jag har plantkris får det bli lite grönsaker i år. Jag har lite diverse i krukor som kan petas ner. Sen går det ju alltid att slänga i fröer; sallad och rädisor är snabba. Har små solrosplantor också som kan få bo där. I all tankeverksamhet kom jag på att jag ska göra "barnkammare" av en eller två kragar. Jag har mina små träd och buskar som behöver någonstans att växa. Fick en kastanj av en arbetskamrat tidigare och så stal jag skott förra året och de har rotat sig bra : )


Det kommer nog att bli fullt likaväl! Jag har ställt kragar mot staketet också och där blir det mer solrosor och majsen jag sådde på kul.

Innan jag lägger ner för i kväll vill jag tacka för alla kommentarer. Vi får väl se om jag vaccinerar mig. Just här har vi inte TBE tack och lov, men det är väl bara en tidsfråga innan det kommer : ( Det fanns ju inte fästingar i norr heller förr i tiden, men nu finns de...

Egentligen har jag mer att berätta, men nu är t-kärringen trött. Jag ska kolla lite på Shogun som jag brukar somna ifrån varje kväll, hihi. I mörrn kväll blir det att läsa vad ni haft för er denna vecka. Det känns som ett trivsamt fredagsnöje!


Kramar från
Lisa

4 kommentarer:

 1. Frossa i blomster - jo, jag tackar. Sämre saker kan man ju förstöra sina pengar på tycker jag. det ser spännande ut där i påsarna...

  Grattis till pallkragefynden, låter som en toppenidé med fröer hit och växtdagis dit.

  Bra att du funderar på fästingvaccin. Mycket bra.

  Kram

  SvaraRadera
 2. pallkragar är bra. vi har tre våningar på våra och odlar potatis i dem! visst är dem vansinnigt dyra att köpa nya, men vi fick våra gratis av en skrotnisse. ibland kan man bara inte motstå vissa växter, fast man inte vet var man ska placera dem, men det lilla "problemet" löser sig alltid.
  aino

  SvaraRadera
 3. ser att du har massor med Tagetes, also finns det inga sniglar hos dej. Braåha, så tänker jag oxå ofta. Och så bra att bara gå till sin egen skräphörna och hämta.

  Fina träplantor som du handlat hem. Rönnsumak som blir så vackert, blodhassel kan ju sprida sig då den blir gammal, men vackra blad. Få jag tala om att en KASTANJ blir väldans hög!

  margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste ju svara Margareta ang kastanjen. Jag vet att det är ett riktigt träd, modell stort. Nu har vi nästan 5000 kvm att leka på, så den kommer att hamna någon annastans när den växt på sig : ) Förutom allt annat jag drömmer om, så vill jag ha ett minarboretum ner mot ängen. det är fullt möjligt och det skulle bli både fint och kul!
   Kommer inte att hända ännu, hihi

   Slutligen så tar jag i trä och svarar att sniglarna inte hittat hit ännu. Jag hoppas att de inte kommer...

   Kram!

   Radera