onsdag 6 juni 2012

Vad är detta för växt?

Ett lite snabbt inlägg så här. Jag behöver er hjälp med att artbestämma en växt jag har. Den är mycket frodig och brer ut sig mycket. Den blir hög, men just nu är den ca 1 meter. Blomstänglarna når över 1,70 och jag vill minnas att blommorna var någon sorts vit nyans. Såklart finns inte en enda bild från förra året. Nu som torkade är blommorna brun/rosa/beige.

Efter att ha bläddrat igenom floran hittade jag bara en blomma som skulle kunna vara en kandidat, gullvippa. Problemet är att jag inte minns att blommorna var gula. Kan förvisso vara något dement, men... Nåväl, här kommer några bilder:
Den har som ni ser väldigt vackert bladverk. Jag är sugen på att flytta ett par stycken, dock inte till någon rabatt, men jag vet inte om det är ett ogräs som jag blir olycklig på. Den har hittills inte spridit ut sig så mycket.

Jag hoppas att ni kan bringa klarhet i detta. Ha nu en fin nationaldag. Jag firar som vanligt, dvs. inte alls, hihi. Jag bara njuter av en extra ledig dag med hyfsat väder : )


Lev & må,
Lisa

3 kommentarer:

 1. Röda lampor blinkar och alarmet tjuter nu Lisa! Jag tror att det är malörtsambrosia Ambrosia artemisiifolia vilken är en direkt farlig växt. Man kan utveckla allergi riktigt snabbt. Antagligen har den kommit med fågelfrö - det brukar vara vanligt. Guggla runt och läs först, sedan ut och gräv upp och kasta bort till världens ände.

  Kram

  SvaraRadera
 2. sorry, ingen expert. men om anna vattenkanna har rätt låter det ju lite otäckt. du får kolla upp det.
  tack för att du gillar mina bilder på maskrosfjun, själv är jag inte så imponerad, men gubben min säger att jag blitt för kräsen, hihihi...
  aino

  SvaraRadera
 3. Käraa nån, artemisia vulgarisL. Som jag är fruktansvärt allergisk emot. Gräv upp den och kasta i soptunnan.

  margareta hadesågott

  SvaraRadera