fredag 11 februari 2011

Upp som en sol...

...ner som en pannkaka. Så känns det idag. För en vecka sedan hade jag vårkänslor och kaffet intogs ute i solen. I kväll är jag tillbaka i verkligheten igen. Det är faktiskt februari...Snöstorm... Det var värre i staden faktiskt, när jag kom hem till skogen var det betydligt bättre. Träden fungerar som en spärr mot all yrande snö. Snorhalt var det, så torparkärringen var lagom spak vid hemkomsten. Värre var det för maken...


Nu är detta mina "spöken" som yr omkring, men han träffade på dem ordentligt. Han gled av vägen i en skarp kurva och fastnade fullständigt. Inga skador tack och lov, bilen klarade sig också. Efter lååång stund kom två grabbar körandes förbi och hjälpte till med bärgningen (hustrun var ju på jobbet så hon var inget att ha). En mycket tacksam man kunde småningom köra vidare. Nu var maken inte den enda som fastnade i skogen. När han körde tillbaka återgäldade han hjälpen då en kvinna kört av på samma ställe. Hon hade väntat läänge på att hennes efterringda hjälp skulle komma och var måttligt förtjust i att sitta ensam i mörke skog. De väntade tillsammans och hon var mycket tacksam.

Nu är jag tillbaka i det vanliga fredagsmyset; eldar i kakelugnen och fantiserar om trädgården. Kan nog överleva det också, ramlade över en Peter Le Marc CD idag och den kan man mysa MYCKET till!

Lycka är
Att hjälpa eller bli hjälpt av okända människor!

2 kommentarer:

  1. Ja tänk så tacksam man blir i en sån situation för lite hjälp. Då hjälper man gärna tillbaks senare som din gode man gjorde.
    kram

    SvaraRadera
  2. Usch ja, sitta fast sån avsides från folk är nog inget kul. Fint att det till slut finns hjälp att få :)

    SvaraRadera