lördag 5 februari 2011

Vår?

Visst får man vårkänslor när varje dag visar vad som funnits under snön. Vinden är/har varit hård idag vilket ytterligare påskyndar snösmältningen. Jag gjorde den optimala vårgrejen, hängde ut tvätten! Då är det vår!

Det finns mer tydliga vårtecken, kolla på det här:


Små Pelargoner tittar upp. Även den andra Pelargonsådden går bra och jag gläds varje dag. Att jag pratar med katten och mössorna känner ni till, men visste ni att jag pratar med mina blommor också? Det har ni säkert redan gissat, för denna torparkärring är ju lite knasig ibland. Jag är helt övertygad att fröna gror fortare på grund av att jag uppmanar dem; väx väx! Se bara vad som händer i burken med Lammöron:


Det är en härlig tid, men visst finns det mindre trevliga överraskningar också. Jag kollade in rosorna och de har tagit stryk i vinter. Min Clair har flera avbrutna grenar, så även Claude. Nu är rosor ganska tåliga, så det kanske ordnar sig ändå. Tur att det finns bilder som jag kan glädjas åt.

Clair Renaissance


Claude Monet


Jag håller tummar och tår för att de kommer igen denna sommar. Annars får jag välan ta fram storplånboken och åka på shoppingrunda!


2 kommentarer:

 1. Visst känns det i hela kroppen när de första gröna bladen sticker upp.
  Rosorna ska ju ändå klippas, tänk vad fina de blir, rötterna finns ju kvar.
  Trevlig helg.
  Ann.

  SvaraRadera
 2. jag håller tummarna för att dina rosor ska klara sig..jag var själv ute igår och upptäckte att flera grenar på mina kornellbuskar är helt brutna av snön som tyngt ner på dom, typiskt nu när dom äntligen hade börjat växa till sig.
  nu vill inte jag ha mer snö i alla fall!
  kram

  SvaraRadera