onsdag 9 februari 2011

Uppmärksam vila del 2

Tänker att jag fortsätter lite på samma tema idag, men med mindre text. Jag är ju som ni märkt hopplös på att brodera ut mig när jag skriver (ni skulle bara veta hur snabbt orden far genom huvudet, tur för er att jag inte skruver lika fort, he he). Ny parentes (såg ni, skruver vad är det? Låter som Småländska. SKRIVER).

Gick ut en sväng på lunchen för att njuta av det vackra vädret. Kameran fick följa med, utifallatt. Man vet ju aldrig vad som väntar bakom nästa krök...


Nu är ju jag en sådan som gärna tittar uppåt när jag är i en stad. I skogen är beteendet motsatt. I synnerhet under svampsäsongen. Där jag nu strosade fram, kom jag ihåg vad jag skrev igår, om tak. Alltså tittade jag extra noga i riktning mot himlen. Tänk vad mycket fint det finns!Jag går lätt igång på sådant här. Tankarna går till slott och borgar, men dessa byggnader har inget med sådant att skaffa. Nästa intressanta dekoration jag hittade vet jag inte alls vad det är. Bara till fint?


Nedan en solklar favorit!


Jag undrar om man kan komma högst upp och kika ut genom de trekantiga fönstren? Årtalet skvallrar om en svunnen tid och sätter fart på fantasin. Det som blev riktigt häftigt var att jämföra med ett nybyggt hus. Läs på vimplarna så förstår ni vad jag menar. Även de moderna människorna förstår att uppskatta vackra och roliga tak! Jag var mycket snabb här, för det känns lite knasigt att fota någons privatbostad.


Så tänk vad lite uppmärksam vila kan leda till. Frisk luft och nya vyer. Så, gott folk, gå ut och vänd blickarna uppåt istället för att kolla i skyltfönster. Mitt sätt är billigare och roligare, fast lite farligare. Om man inte ser sig för kan man lätt dråsa in i någon fönstershoppare som inte alls har någon förståelse för detta tilltag...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar