tisdag 28 december 2010

Annikas gottisar

I dessa festligheternas tider, översköljs man av recept på allehanda godsaker. Om man som jag är intolerant mot mjölkprotein och ägg innebär detta begränsningar i husmorsbestyren. Lite praktiskt också, för jag kan alltid skylla på mina allergier för att slippa det stora julbaket, he he. Nåväl, jag älskar smask och kastar mig gärna över sådant som är tillåtet. ALLT är inte skådebröd!

Här kommer ett recept som jag fick av en vän. Vad kakorna heter egentligen vet jag inte, så om någon känner igen receptet och surnar till pga fel namn så... Struntar jag i det! För mig är de Annikas gottisar!

2 dl sirap
1,5 dl socker
1 burk jordnötssmör

Häll dessa ingredienser i en kastrull och värm upp. Det får inte börja koka!

Blanda sedan ned

8 dl K-special eller corn flakes som smulas sönder samt
2 dl kokos

Bred ut smeten i en liten långpanna och skär i bitar när det stelnat.

Här tar smasket slut för min del, men alla andra människor som är toleranta (ha ha) smälter 250 g blockchoklad och brer över kakan innan den stelnat och skurits i bitar.

                                     

I detta hus gillar vi dem skarpt och jag kan bara föreställa mig hur gott det ska vara med choklad på!

3 kommentarer:

  1. Så gott det verkar bli, ska pröva när jag blir lite bättre.
    God fortsättning på julen.
    Härliga vinterbilder.
    Ann.

    SvaraRadera
  2. Gott det där! Kallas ibland för snickersrutor, tror jag.

    SvaraRadera
  3. Så klart att en konditor skulle upplysa om namnet = )

    SvaraRadera