onsdag 1 december 2010

Möss och människor

På ett vis känns det skönt att numer veta att det handlar om två möss. Jag har under hösten oroat mig över husmusens psykiska status. Vissa dagar har hon varit riktigt avvisande. Sprungit iväg i all hast så fort jag öppnat skåpdörren. Andra gånger har hon stannat och socialiserat en stund. Okay, alla kan väl ha en dålig dag, men är det för mycket begärt att uppföra sig som folk (eller möss) ändå?!

Någonstans innerst inne har jag hela tiden haft känslan av det var fler än en. Jag kände inte riktigt igen min kompis alla gånger. Det var som att hon ändrade storlek lite grann.

Nu är det inte bara mys med mus. Jag har ett problem. Jag håller på att snygga till köksluckorna, sätter lister och målar. Det blir riktigt snyggt om jag får säga det själv. Så till problemet: Hur i helsike ska jag kunna fixa dörrarna under diskbänken??? Jag vill ju inte att mössorna ska ge sig ut på turné i huset. Inte för att det vore en katastrof för min del, men maken skulle inte uppskatta det. Tasse däremot, blevo med största sannolikhet jätteglad! Nej, så roligt ska vi inte ha. Det blir till att finna på någon fiffig lösning. Tanken på att någon som är så här söt skulle bli kattmat eller något annat hemskt vore en  verklig julstämningsförstörare!

2 kommentarer:

 1. Din muskompis är verkligen jättesöt, Lisa. Håller med om att få se någon av dem mördade av kissen skulle kännas jättesorgligt...Önskar jag kunde finna på råd när du nu är i renoveringtaget. Du skulle kunna ha en stor plexiglasskiva att skruva upp framför öppningen, tänk vad roligt ni skulle ha kissen och du. Bara att kika in, titta men inte röra...Kanske finns billigt, plexiglasplast?

  På tal om om julgott, vad är du allergisk mot Lisa?

  Ha en fin fredag! Kanske vi ses en sväng på "bygget". Jag kommer att vara där, fastän på nedre botten.

  Kram T

  SvaraRadera
 2. Plexiglas! Vilken fantastisk idé!!! Jag erkänner att jag funderat på att bygga om ena dörren och sätta glas i en del av den. Tror dock inte att maken går med på det... Vi får se hur han reagerar till jul. Jag kan se en liten mus sitta i hans stora varma hand och äta kex... Där skulle de trivas, men det förblir bara i min fantasi.

  SvaraRadera