onsdag 10 augusti 2011

After work

Idag är det onsdag, det betyder lillelördag. En typisk sådan dag då folk går på After work. Så även torparkärringen! Nu är det ganska ont om pubar här i skogen, så jag hade en alternativ variant av after work. Jag gick ut på spaning efter svamp eller bär. Det fanns några kremlor, men jag kan inte det släktet så jag siktade in mig på de här istället:

 
Det var en jättefin kväll och mitt sätt att "fira" kändes mycket bättre än att sitta på någon pub. Frisk luft och fågelsång, verkligt terapeutiskt! Fast inte helt och hållet. Friden stördes av skjutande. Det är en något obehaglig känsla att gå i skogen (jag var alldeles bredvid skogsvägen men ändå) och höra ljudet av gevär. Undrar vad de jagade... Nåväl, det tog slut och lugnet infann sig igen. Höstkänsla fick jag då jag såg att ljungen börjat blomma.


Känns inte alls" höstigt" faktiskt, det är fortfarande varmt och löven byter inte färg än på några månader. Ljungen är hur som helst mycket vacker! Passande färg dessutom, med tanke på mitt tema i trädgården, hihi.

Tillbaka till blåbären. Jag var inte ute så länge, men fick ihop till en burk sylt. T-kärringen ser fram emot några riktigt goda frukostar!


Så över till lite Kråkinfo. Damen i fråga har ju förvandlats till en exemplarisk mor och hon ligger bland myntorna och ruvar på sitt, sannolikt, obefruktade ägg. Hon är verkligen perfekt kamouflerad, visste jag inte att hon fanns där skulle jag aldrig se henne!

 
Eller ja... Numera kan man ju fundera över vad som försiggår egentligen... Scoutläger?


Nejdå, torparkärringen har ordnat ett bättre skydd mot regnet. Kråkan låg så lugnt och fint trots att jag spikade och hade mig. Hon verkar mycket nöjd med sitt bo och jag kan sova gott om nätterna när regnet står som spön i backen och blixtarna ljungar. Två kärringar som myser i var sitt bo, med andra ord!

Nu ska jag avrunda denna after work med en nyinskaffad Frost-box. Onsdagsmys på er!
3 kommentarer:

 1. Vilken härlig after work, ser gott ut med sylten :) inte konstigt man kan tycka det är otäckt att höra gevärsskott efter de som hände i Norge. Vilken fin koja du gjort till kråkan :) Har för mig att du frågade en gång om den boken jag läste innan "när floden stiger" (har jag för mej att den hette) om vad jag tyckte om den o nu kan jag svara att det var ingen bok för mej i alla fall :) kanske därför de tog sådan tid att läsa ut den :) Onsdags kram Suss

  SvaraRadera
 2. Du - jag hade absolut hellre bott i en blåbärsskog än som nu i en artificiell djungel. Mycket hellre... Åt faktiskt precis blåbär och hallon :-) djupfrysta från ICA :-(. Tja, så är livet här i staden...

  Jamboree sa Kråkan!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Mums, vad gott. Blåbär är ju bara helt läckert, smaskigt. Synd att man måste gå i skogen bara, men om det regnar finns det inte orm, tror jag...
  Kråkan och du har det bra ihop, det är helt tydligt. Kanske hon också gillar pannkaka med blåbär?
  Ha en fin fredag :)

  SvaraRadera