söndag 28 augusti 2011

Mirakel!

Vi hade nästan en tropisk natt, det var 19 grader när t-kärringen gick i säng vid ett. Lite åska också, men bara lite...

Idag har det också varit en fin dag, men det blev inte mycket gjort. Jag fastnade i en bok! Jag lyckades masa mig till soptunnan i alla fall och då såg jag något orange i skogen. Aspsopp! Flera stycken! Uppenbarligen följde denna spindel med svamparna. Den hade gjort en tråd från kastrullen med ris och följde med när jag flyttade på riset. Knasig liten pryl!


Att hitta sopparna gav ny energi (det gjorde även Stroganoffen som spetsades med färsk svamp) så efter middagen åkte jag på svampexkursion. Det är nu vi kommer till miraklet. Kolla in det här, helt otroligt med tanke på att det var jag som kom gåendes!


Tio, vackra kantareller! Med de två från i fredags så har jag slagit mitt rekord flera gånger om! Fick med mig blåbär och lite lingon också, så det var en bra kvällsutflykt. Jag stötte på något märkligt också. Hur skulle jag reagera på detta?


Hade jag hamnat i någon ny del av Texas chainsaw massacre? Betydde detta att det fanns något farligt djur i skogen som lurade på en intet ont anande torparkärring? Neej, inget djur och förhoppningsvis inte Leatherface heller. Fast vem vet...


Det såg ganska läskigt ut, brända benrester... Jag vill inte veta vad det varit eller vem som gjort det...

Så fick jag ännu en gång framhålla att det är spännande i skogen. Där fick alla stadsbor som tycker man är knasig som valt att bo nära naturen = )

Avslutar med något oläskigt, det är ju snart dags att sova och drömmar ska vara mysiga. Jag väntar med spänning på att denna dahlia ska blomma. Knoppen ser lovande ut.


Min lilla Louis Bugnet har också en knopp! Jättekul, med tanke på att den plantan var jätteliten när jag köpte den.2 kommentarer:

  1. Jag tror du har fullt med rosor, en hel park där ute i skogen, alla vackrare än den andra :)
    Men mysteriet i skogen, creepy, frågan om inte Barneby eller Frost snart dyker upp hos dig ..

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du hittade gula kantareller :) men minder kul att hitta djurrester. Kan det varit björnen eller varg? hu! dem vill man vara en bit ifrån Kram Suss

    SvaraRadera