torsdag 25 augusti 2011

Druvor

Nu tänkte jag skriva lite om vin... Eftersom jag inte vet hur ni som läsare är beskaffade, vill jag nogsamt påpeka att torparkärringen absolut inte förespråkar intag av alkohol! Jag är dock förtjust i vin och har hittat några sorter som är riktigt goda (och prisvärda). Alltså uppmanar jag alla som tycker att alkoholhaltiga drycker är han-där-neres-påfund att sluta läsa! För att spara på utrymme, länkar jag till glasbanken för vidare info. Där finns även priserna...

Vitt vin har jag svårt för. Det finns dock ett som jag tycker om, en Chablis som passar som hand i handske till mina laxtimbaler.

I övrigt är det röda viner som intages i detta hus. Ett trevligt vin som jag köpte första gången en jul (pga namnet, hihi) är Vila Santa.


Riktigt bra och en trevlig julöverrraskning. En trevlig sommardito som jag hittade till midsommar i fjol är Beaujolais-Villages.


 Min kommentar efter att ha provsmakat var att detta skulle passa bra till fisk. Ett rött vin till fisk? Jodå, detta är ett lätt vin som fungerar utmärkt. När jag läste på upptäckte jag att min tanke var korrekt...

När vi ändå är inne på förra sommaren, så hittade jag ett annat vin som snabbt blev en storfavorit; Jester Junior.  

 
Jag gillar Cabernet Sauvignon och detta är ett mycket bra vin. Tyvärr har de tagit bort det från de mindre butikerna, men om man inte orkar åka långt så går det ju alltid att beställa = )

Det som blivit denna sommarens favorit är Apassimento Tommasi . Ett mycket trevligt vin som fungerar bra som ersättare för den "riktiga" Tommasin. 


Jag tillhör inte den skara som älskar Riojaviner, men det finns en Faustino som är bra. Den är dock mycket årgångskänslig, så vissa år är den inte alls god. Denna Faustino VII är bra. Jag roade mig med att göra en egen etikett, hittade en kul länk för detta. Tycker själv att min Tassevariant är riktigt snygg = )


Jag har sparat den bästa till sist. Detta är ett av det godaste  vin jag någonsin smakat och priset är därefter. Detta vin ger en förklaring till uttrycket Det är skillnad på skit och pannkaka. Helt klart värt varenda krona! Får jag presentera Amarone TommasiMed denna absoluta njutning stänger jag butiken för idag.  Njut nu av livet, kära vänner, med eller utan goda druvor. Druvor är förresten goda även i sin ursprungliga form och de är på intet vis "syndiga" ;-)3 kommentarer:

 1. Spännande! har inte smakat på någon av dessa viner. Dricker inte gärna vitt men tycker Chaperhill smakarr gott.
  Ska ta och skriva upp dina favoriter o prova någon gång :) Ha en skön fortsatt torsdakväll Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Härligt inlägg! Jag älskar vin! Till skillnad från dig är jag en vitvinare, hehehe... och champagne älskar jag. Även rött vin slinker ner. Nä, man lever bara en gång och då ska man passa på att njuta. Oavsett vad nykterister tycker... det struntar jag fullkomligt i. Skål!
  heanku

  SvaraRadera
 3. Nu är jag ingen vin älskare men jag dricker roija.. raka motsatsen kanske. Mannen i huset älskar vin (en lyx han la sig till med genom våra 6 år i Schweiz..) och han säger alltid att rödvin visste går till fisk, hm.. i fisksoppan är i varje fall han vitvinsrester bäst. Men det blir mycket god mat i huset, efter ett glas vin finns det massor kvar till maten ;) Skulle önska faktiskt att jag tyckte mer om dessa ädla tårar, det ser ju så gott ut. Blir inte riktigt lika elegant när jag beställer en halvliter pils på restauranger. Nej du, njut ditt vin, bra för hjärtat är det visst också :)

  SvaraRadera