lördag 20 augusti 2011

Storm, gröna monster och blommor

En varm och mestadels solig dag. Inget att klaga på eller... Det har blåst något alldeles förfärligt! Vissa vindstötar var så starka att jag nästan blåste omkull. Jag var orolig över att Kråkans tält skulle flyga all världens väg, men jag har tydligen gjort ett bra jobb! Tyvärr fick den ena flodhästen som stod på ett bord sätta livet till.


Dumma vind! Nåväl, jag bestämde mig för att ägna dagen åt att bättra på solbrännan. Det gäller att ta tillvara på sommaren. Jag låg alltså i godan ro och påsade när jag hörde en duns. Alltså, stora insekter gillar jag ju inte som ni vet och sådana som dunsar är riktigt läskiga. Det var ett gigantiskt, grönt monster som landade på en trälåda! Trots att jag kände en viss oro över detta kryp, hämtade jag kameran. Då hade den flyttat till väggen...


Inte riktigt samma pryl som hoppade på min fot och betydligt mycket större. HUUU! Tur att den inte dunsade ner på mig, för då hade det blivit livat, det lovar jag!

Egentligen har jag inget speciellt att komma med, så jag har kollat igenom mina bilder. Jag hittade den här som jag tagit i en park.


Jag gillar verkligen färgerna! Tror jag ska göra något liknande nästa år. Mina Dahlior har ju mörkt bladverk, så då behöver jag bara fylla på med något annat. Kanske det är läge att visa en av mina Bishops Children. Vänta, så går jag ut och tar en bild...

Sådär. Det blev några nya bilder. Kan först visa hur den andra rabatten som jag gjorde i våras ser ut. Fjolårets frösådda Buddleja har börjat blomma, dahliorna här har knopp än så länge men de är höga! Rosenskärorna blommar såklart och någon stackars krasseplanta har överlevt larvernas härjningar.


Det här är alltså rabatten som Kråkan hade som badplats i början. Som ni ser, så överlevde en hel del blommor. Nu är detta egentligen en katastrofrabatt, den blev inte alls som jag tänkt. Rosorna jag satte syns inte alls nu när dahliorna plötsligt fick nytt liv och sköt i höjden. Jag tror att rosorna får flytta och så gör jag en sådan där "parkrabatt" istället.

Det är bara två dahlior som börjat blomma och jag är jättenöjd. En lyckad sådd!


Doftliljorna är också igång. De tillhör mina favoriter, men de hamnade lite fel. Jag satte dem på kortsidan av mina stora rabatt, men alla gigantiska nicotianor gör att de bara syns från sidan. Det är hur som helst värt att röra sig lite så man ser dem = )


Jag har ju grävt ner mina plantor lite här och där i trädgården. Det blev en bra utfyllnad bland rosorna med mina malvor. De passar färgmässigt bra ihop med Peacerosorna.


För att återgå till "gamla" bilder, så avslutar jag med förra lördagens fullmåne. Ha nu en underbar lördagkväll och mys i mörkret!3 kommentarer:

 1. De blir inte alltid som man tänkt sig i trädgården som tur kan man göra om :)är de en vårtbitare du haft på besök :)? Vilken fin bild på fullmånen du har tagit :) Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Ja, vilken fin bild på fullmånen! Den riktigt lyser genom fotot. Ha en fin lördagkväll du med, Lisa! Utanför hotellet där jag bor lyser det oxå hela natten, men inte med lika fint ljus som ditt, tyvärr.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det gröna monstret är ju riktigt sött, såna kryp gillar jag. (Har inte så mycket mot spindlar heller men jag hade två stora som kröp runt på min hals idag när jag var ute, med helt våta och leriga handskar, inte lät dom sig vifta bort heller. Jepp, halsen min så ut som en leråker..)
  Doftliljan var vacker, är det en ettåring? som du sått? den känner jag inte till men den var verkligen vacker.
  Helgen gick fort, nu får jag önska dig en fin måndag :)

  SvaraRadera