tisdag 13 september 2011

Höstkänning i trädgården, eller...

Här gör sig resterna av Katia påminda, det blåser halv storm. Torparkärringen tycker om stormar, fast det är lite läskigt också. Fördelen är att myggen definitivt blåser bort, alltså gick jag ut och planterade skottet från rönnsumak som jag grävde upp i våras. Det har rotat sig bra (och redan producerat ett sidoskott). Den fick sin plats i dynamitlådan jag köpte på auktionen i somras. Den lådan torde bli sprängfylld ganska snabbt då detta träd växer rejält! Och nej, jag ska inte ha solcellslamporna så där. De åkte dit bara för att jag ville se om de lyste (svar nej).


Tänker peta ner ett gäng lökar i lådan så blir det fint till våren!

Nu var det ju frågan om höstkänning. Det finns de som inte fattat, eller liksom t-kärringen vägrar fatta, att det är höst. Claude Monet har ett gäng, något skrufsiga, knoppar:


Det samma gäller HC Andersen


De höga rosenskärorna blommar för fullt!


Japansk underblomma, mirabilis jalapa likaså


Minsann kämpar rödmalvorna också på och vägrar tro på att det är mitten av september!


Makalös kraft det är i dessa blommor! En annan som vägrat ge upp, trots en hård uppväxt är dahlian jag köpte förra året. Den står i det som Kråkan valde ut som ny "badplats" och är väldans sen med att fundera på blomning...


Bättre sent än aldrig! Nu får jag hålla koll på termometern så inte frosten plötsligt kommer och saboterar. Det känns långt borta dock, vi har 16 grader nu ikväll, trots stormen.

Det jag har börjat pyssla med som faktiskt innebär ny säsong, är att slänga fula ettåringar. Hängpetuniorna har ersatts med astrar, men av någon outgrundlig anledning är de också lila = )


Att det faktiskt är höst på gång går inte att missta sig på. Ett par lönnar vid grannens sommarhus vittnar om detta. Jag erkänner att det är vackert...


Innan jag slutar måste jag visa "gästen" jag hittade på kontoret idag. Jag har börjat ta med lite pelargoner som stått ute och då kan det följa med typer som man inte visste fanns.


Den matchar krukan perfekt! Undrar om det är en kameleont i skalbaggsform? Det får vara hur det vill med den saken, så länge den inte hittar på dumheter får den stanna kvar!

4 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Hvor har du mange smukke blomster.

  SvaraRadera
 2. Smart med låda till rönnsumaken så den håller sig på plats. ja, som det blommar nu. Senaste veckan - trots storm - har det varit mer sommarväder med sol och värme än det var i juli och augusti!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Så bra, då slipper jag vara orolig att du inte har arbetskamrater.
  Din låda ser tuff ut, men kanske det var tur att lamporna inte lyser, dom får kanske en annan plats? Med vårlök blir detta helstiligt till nästa säsong :)

  SvaraRadera
 4. Ja man känner verkligen aatt de är höst nu. Igår fick vi skrapa rutorna :( inte så kul. De va snyggt att plantera i den lådan :) o lökar i den kommwer ju att bli jätte snyggt. Vad mycket fina blommor du har i trädgården :) och söt liten kompis men hu vade smakar illa om de suttit på något bär man äter :) Kram Suss

  SvaraRadera