söndag 25 september 2011

Söndagsmys

God afton mina vänner! Vi har haft ännu en varm och mestadels solig dag. Svårt att känna att det är i slutet av september. Det blev ingen vilodag i dag heller, veden skulle staplas, gräset klippas, tvättberget reduceras (det gäller att tvätta när vädret tillåter torkning ute). Lagade en smaskig gryta till middag innehållande kött, potatis, morötter, lök, purjo och kantareller. Efter allt detta var torparkärringen lika mör som köttet.


För att inte riskera att fastna i soffan, tog jag en promenad. Denna gång gick jag efter en skogsväg jag aldrig provat. Det var i sanning en vacker väg!


Mindre vackra var myggen. Jag tittade över axeln och såg fullt med eländeskryp! Om ni tänker er Indiana Jones när han hade fullt med spindlar på ryggen så förstår ni vad jag menar. Nu var det så att det fanns annat som distraherade så jag glömde myggorna. Något som lyste gult...


Det blev bara en handfull, jag hade inget att plocka i. Det fanns inga fler gula just där, men en hel del trattkantareller. Varför hade jag inte med mig en basketspelare? De har stora händer där det borde rymmas mycket svamp! Finns inga sådana i den här skogen vad jag vet. Det hadeförstås varit enklare att ta med en korg att plocka i. Tänker gå tillbaka en annan dag och rensa, he he.

En söt överraskning är att den lilla clematis jag köpte i somras har en blomma! Hoppas att den överlever vintern för jag vill ha många blommor! Det var ju det där med en lila husvägg = )


Med denna skönhet avslutar jag dagens aktiviteter. Nu tänker jag bara slappa och ta det lugnt i väntan på Mördare okänd. Eller ska jag rasta snabeldraken först...Om någon mot förmodan inte vet vad en snabeldrake är, så kan jag upplysa om att det är en dammsugare = )

3 kommentarer:

 1. Härligt väder även här - dryga 20 grader...

  Du har då blivit duktig på att hitta svamp i år, grattis! jag tittade precis på papegojsketchen... skitkul. Jag skrattade så Masai var tvungen att komma och titta till mig - han trodde nog att något var fel :-) Kul med M Palin som inte kan hålla sig för skratt när Cleese drar på som värst.

  Ha en bra vecka bland dina vedtravar, kantareller och Kråkor! Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Vilka fina kantareller :) Idag har de verkligen varit skönt väder, nu han man med en massa i trädgården. Ha en skön vecka Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Äntligen kom min man hem med kantareller igen igår, tydligen finns det hur mycket som helst där ute i skogen, bara så lite tid att gå ut dit.
  Såna grytor är himla goda, ska nog laga en nu i veckan, det fina är att det gärna blir middag till dagen efter också.
  Snabeldrake..tihi, du får då sagt det :)

  SvaraRadera