lördag 3 september 2011

Lördagssmys

Tänk så fantastiskt att det varit varmt och soligt på en ledig dag! Kartan för morgondagen ser ännu bättre ut. Jag har lagt mig till med en (o)vana dessa soliga, lediga dagar. Jag börjar i solsängen och där ligger jag ett par timmar och myser. Boken jag började på i somras har blivit liggande, men när jag väl börjar läsa vidare är det svårt att sluta. Kanske jag ska skriva ett klagomeddelande till Peter James på fb! Det är hans fel att gräset inte blir klippt, att ogräset frodas och att nästa rabattprojekt inte blir klart, hihi.

Nåväl, jag har inte bara latat mig. Tog en skogsprommis och det var ren och skär njutning. Det är ju så fint denna årstid.


Jag kan inte sluta glädjas över vilken förmån det är att bo i skogen. Tänk att det kan bli så rätt! Nu fick jag med mig lite lingon också. Hittade trattkantareller och några gula till. Vilket flyt jag har i år! Börjar förstå var jag ska titta också, för de jäklarna gömmer sig bra.


Såg några andra svampar som kanske inte är svamp? De ser ut som chokladbitar!


Tänk att fylla dem med vispad grädde (som jag förvisso inte får äta, buhu) och ett hallon...

När jag gick hemåt hörde jag det ljud som alltid får mig att le. Jag stannade på skogsvägen och kunde inte låta bli att filma. Vilken volym! Detta är anledningen till att man inte ska ha vissa djur i bostadområden = )

Min fina gummsilumsa! Oh, vad jag önskar att jag fick ta i henne. Jag skulle så gärna vilja krama min pippis! Att hon tutar på högsta volym rätt i ansiktet på mig när hon vill ha smask, förtar på intet vis inte mina känslor. Så det så!


Innan jag stänger butiken för idag måste jag visa vad jag skördat. Jag har förstått av er där ute att tomatsäsongen varit dålig i år. Så även här. Jag hade bara en planta i år och det har bara blivit tre tomater. Det finns fler som är pyttesmå (förvisso är det en cocktailsort, men ändå) och gröna. Om jag i förtsättningen ska ha tomater, får jag nog bygga ett litet växthus. Gissar att denna vackra skapelse är kalasgod! Jag har ju gjort den själv, hihi.


Bara några bilder till, snälla... Det är ju lördag och för många en partajdag. Jag träffade en som festade till ordentligt i eftermiddags. Med detta önskar jag er ett fint lördagsmys!


4 kommentarer:

 1. Ja du börjar bli duktig på att hitta gula kantareller. Håller med om att de ser ut som choklad och skulle inte heller tackat nej till dem med grädde och hallon i :). Hur blir det med Kråkan till vintern? behöver den inte komma inomhus? eller hur funkar det?
  Det ser ut som en god tomat mums och den där humlan ser ju ut som en som är riktigt törstig och dyker ner i ett ölglas :) ha en skön kväll Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Tänkte på en sak, hur klarar kråkan vintern? Är den 'härdig' i våra breddgrader?
  Svamp är smasken men jag tror inte jag hade fyllt dom där med grädde, gräddstuvade kantareller kan jag nog däremot gott tåla, mums!
  Lata dagar är härligt, har varit på konfermation hela helgen. Bara latat och ätit och umgåts familjen. Skön om växling det också :)

  SvaraRadera
 3. Lagom trött lat måndag, det låter skönt. Just nu skulle jag gärna ha fyra veckor semester igen, eller förmågan att bli osynlig som Burt på lödder kunde en gång, det du, hadde varit något..

  SvaraRadera
 4. Jag är också ganska värdelös på att hitta svamp, fast jag kan ganksa många sorter, men att hitta dem... Både förra året och i år har jag haft turen att gå på riktiga kantarellställen! Så vi har sommarkantareller i frysen så det räcker långt! Det gläds jag åt! Men det tycks väl som din tur har vänt, nästa gång hittar du mer!!
  heanku

  SvaraRadera