söndag 18 september 2011

Mer skogsarbete

Vaknade till en grå söndag. Gjorde det bästa av förmiddagen och hade ett riktigt söndagsmys. Tog täcket till soffan och åt frukost lite nedbäddad. Härligt! Faktum är, att det var lite för mysigt. Det tog flera timmar innan jag pallrade mig därifrån med siktet inställt på vedkapning. Hann inte mer än ta på mig för ändamålet avsedda kläder, när det började regna. Så går det när man latar sig! Nåväl, det var bara en liten skur.

Förutom att det finns blivande ved på andra sidan vägen, så såg det för j-ligt ut!


Hur mycket torrt och brunt ris som helst! Allt låg i en enda bråte så för att komma åt de träd jag ville ha, var det bara att börja jobba.  Att dra ris och såga bort grenar tar sin tid och jag började med att lägga allt i högar. Jag kan dra bort det någon annan gång. Till saken hör att det är en fin glänta där bakom och jag vill gärna öppna upp.


Nu ligger mina rishögar i vägen, men ni kanske förstår vad jag menar. Två och en halv timme senare kunde en regnvåt torparkärring förnöjt beskåda sitt verk.


Kvistade och klara för kapning ligger guldet där! Naturligtvis är det massor av småskräp kvar, men det löser naturen själv. Tänk vad fint det blir när jag tagit bort högarna  = )


Någon kapning blev det inte idag. Jag leker inte med elverktyg i regn! Istället plockade jag blommor innan jag gick in. Som kontrast till de dämpade färgerna från denna avverkningsplats, delar jag gärna med mig av mina buketter. Märks det att jag älskar solrosor... 

Har som ni ser inte så många sorter som blommar nu. Jag tog in en peaceros och en HC Andersen också. Finns ingen anledning att de ska stå i regnet och bli förstörda. Det började nämligen ösa ner efter att jag kommit in. Tasse är sur och pipig för han vill ut, men inte i regnet. Han var himla söt tidigare idag, när han satt på bordet utanför köksfönstret och ville in. Vissa blir då aldrig nöjda!


2 kommentarer:

 1. Du är då redig till att jobba. Snyggt resultat med din blivande glänta.

  Så fin färg det var på dina solrosor... härliga buketter du plockade in och jag håller med dig. varför ska de vackra blommorna bara stå ute och regna itu? Nej, då är det mycket roligare att ha dem inomhus och bli glad av.

  Mina allium som jag planterade idag köpte jag i megapack 20 st. för 119:- hos Lilla Fiskaregatan - ganska OK pris.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Jag har ibland svårt att ommentera hos dig. Det dyker upp en skylt där det står att jag inte är behörig att kommneter hos dig! Lustigt va!?
  Så, nu blir det en kort komm. ifall det inte funkar idag heller. Himmel så du jobbar, jag sätter gubben i arbete med veden istället. Men jag hjälper till lite, för jag eldar upp den, hihi...
  heanku

  SvaraRadera