söndag 6 november 2011

Ännu en grå dag

Dimman hängde kvar även denna dag om än något lättare. Hur som helst har det varit riktigt grått och det blev aldrig helt ljust. Nåväl, fortfarande varmt med 8 grader.

Måste återkoppla lite till mitt förra inlägg. Tänkte ni på bilderna av Tasse? Att det ligger en laddarsladd bredvid? Han skulle verkligen behöva laddas upp, he he!

En av de buskar som folk tydligen inte tycker så mycket om är Berberis. Jag som är en motvallskärring tycker OM den! Jag köpte en atropurpurea i fjol och den är vacker! Nu på hösten sprider den ännu mer glädje när bladen blivit lysande röda.


Underbar! Funderar på om jag ska skaffa en till... Eftersom det handlar om blad så slänger jag in lite Diabolo också. Där händer inte mycket med färgen, kanske den ljusnat lite...


För övrigt är det som sig bör med växtligheten denna årstid; ingen blomsterprakt = ( Men vänta. Vad skådar mitt norra öga? En Peaceros blommar! Färgen är inte som den ska, den ser närmast urvattnad ut.


En seg rackare. Alla andra for illa av frostnätterna vi hade och bladen blev bruna och fula. Kul överraskning i alla fall.

Dagens övning blev att ta itu med den stora rabatten jag gjorde i våras. Nu skulle den bli större. Höstgrävning gillar jag, det är lättarbetat. Om jag bara kom ihåg att köpa en ny skottkärra också så det blir lättare att skaffa bort grästuvorna. Det är tungt när däcket nästan är platt, hihi.Slit och släp, men arbetet gick så sakteliga framåt. Som ni ser så har inte Silvernattljusen fryst bort, ej heller Lejongapen. Fler sega räklar. Jag ska ta bort lejonen, men ännu är de ju gröna så det ser liite levande ut. När jag ändå var igång så tog jag bort stenarna och lade ny täckduk. Passade också på att ta bort mer gräs på baksidan (till höger på bilderna ovan). Ni är ju fler som pysslar med sten så ni vet vilket jobb det är att få dem på plats. Nu snackar vi pussel!


Jag fattar inte, de passade ju innan, fniss. Den ordentliga slänger naturligtvis inte stenarna huller om buller en sådan här gång, utan lägger dem i ordning. Torparkärringen ville ha mer spänning i livet. Färdig blev jag inte för det började plötsligt skymma och sikten försämrades avsevärt. Jädrans dimma! Hade det varit klart väder skulle denna sida blivit färdig. Nåväl, jag är nöjd med dagverket.


Kanske tar jag bygglampan någon kväll och pysslar vidare. Att vänta på helgen känns inte kul. Den är dessutom så kort! Borde vara förbjudet att arbeta heldagar denna årstid.

 Så gott folk, söndagen lider mot sitt slut och t-kärringen börjar bli trött. Vi får höras en annan dag. Ha en fin måndag nu och låt oss få en skymt av solen!

4 kommentarer:

 1. Så skönt med en dag ute och det man får gjort nu blir man så tacksam för till våren. Din bädd blir stor! En skottkärra av tomten tycker jag nog du förtjänar. Mörket är tungt men det brukar bli bättre när snön kommer.
  Ha en fin vecka :)

  SvaraRadera
 2. Men sicken iller du är! Jisses! Jag har en stor tomt... bara så du vet, när du har grävt upp hela din tomt alltså...
  Och om du vill snickra vill jag ha en vedeldad bastu1 bara så du vet det också...
  Jag ska fixa kaffe nu... lite jobbigt, hoho...
  heanku

  SvaraRadera
 3. Ja de är verkligen grått ute och som idag när det varit lite sol så har den ju knappt orkat titta upp över horisonten. Vad du jobbar och sliter med din rabatt :)Det kommer bli jätte snyggt, kan du inte ta och skicka lite energi till mej? Kram Suss

  SvaraRadera