lördag 19 november 2011

Förberedelser

Tänk att vi har haft 10 grader idag! Så njutbart! I början av veckan var det minusgrader på morgonen och i tisdags blev det riktigt läskigt. Blöt vägbana efter all dimma och minusgrader är ingen hit. Plötsligt kända jag hur bilen började kana. Det var bara att släppa gasen och ha is (ha ha haaa) i magen och MYCKET försiktigt parera. Nu gick det bra, men gissa om torparkärringen blev kall i brallan (trots uppvärmd stol). Det tog tid att komma till jobbet den morgonen! På tisdag ska mina nya dubbdäck på, känns gutt.

Idag har jag varit ute och joxat lite. Det är ju advent nästa helg så det är hög tid. Mina fuskgirlanger kom på plats. Känns häftigt med pumpor och "granris", fniss.


Ett mirakel inträffade också. Ljusnätet jag köpte i fjol fungerade! De brukar alltid ha massor av trasiga lampor när man tar fram dem och vansinnesutbrottet kommer som på beställning. Inte denna gång alltså. Måste bero på att jag ställde bort granen på uthusvinden med nät och allt. Även Kråkis tyckte den var fin när jag provtände.


Apropå Kråkan, så skrattade jag gott i går eftermiddag. Hon har varit instängd hela veckan pga kylan. Jag kan ju inte lämna öppet och släppa ut värmen! I går åkte jag hem tidigare så det var ljust och då öppnade jag. Gissa om hon blev glad! Hon sprang omkring och skuttade runt som en kalv på grönbete! En underbar syn. Idag har hon varit med hela tiden och det är så mysigt!

Förra helgen hämtade ju Tasse och jag gran- och enris och ikväll började jag pyssla. Jag blir så inspirerad när jag läser andra bloggar och ser vad ni har för er!


Ställde upp ett litet bord bredvid kakelugnen och kollade på Så mycket bättre samtidigt. Tyvärr hade jag inte så mycket ris, så det blev bara en krans. Skogspromenad i morgon alltså. Jag har en tanke om att åka på julmarknad i morgon också, men vi får se hur jag gör. Dessa korta dagar vill jag bara vara hemmavid och utnyttja ljuset allt som går.


Såklart hittade jag inga röda band men jag vet att det finns någonstans. Tänkte eventuellt linda band runt enen också. Det är alltså inte en en, utan ris som jag bundit till pyramidform. När jag ser bilden upptäcker jag att det inte var så slugt att göra det i mörkret. Den blev inte så symmetrisk ;-)

Nu ska jag fortsätta lördagsmyset. Denna vecka har tagit på krafterna så aktivitetsnivån är låg. Soffläge alltså!

4 kommentarer:

 1. Vad fin krans :) nu har ännu ett avsnitt av så mycket brättre tagit slut :) hittills har de väl bara spelat Lahle på radion men nu måste de väl spela Wiehe eller Evas version eller någon annans :) kram Suss

  SvaraRadera
 2. Jag skrattar så jag hoppar i morfarsstolen när jag läser om ditt ljusslingesamannbrott som kom av sig i år! GRATTIS, detta är högsta vinsten. Har ALDRIG hänt här hos mig - att dessa f-bannade slingor och nät funkat året efter. Alltid några pliror som slocknat. I år har jag köpt nytt nät och ny slinga för att vara garderad. Meeen - jag har inte testat om de funkar, ehhh.

  Gulligt med glad kråka - kosläpphar jag hört talas om men inte kråksläpp, haha. Fint julkort på den lilla och granen!

  Så snyggt du pysslat och jag tycker inte alls att din fina engran är ojämn - den är fin! Men så mycket grönt det går åt när man binder kransar. Jag har varit flera vändor till "min" grenhög och hämtat idag till mina grannars förtjusning - roligt att jag kan glädja dem med så enkla medel, dessutom gratis ;-)

  Kramelikram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Att den inte är helt symetrisk tänkte jag inte på innan du skrev det, det gör bara att den ser mer äkta ut. Borde väl ta mig i kragen och inse att det snart är 1.a advent här också.. Det ser mysigt ut hos dig. Utebelysningen ska upp här också, får se om gubben får fart på ljusen..
  Bra att du får på vinterdäck, det har jag haft i flera veckor nu, bättre före var än efter snar som dom säger här.
  Fortsätt mysa av helgen :)

  SvaraRadera
 4. Fint!!! så smart att binda ihop till formen av en en det blev ju jättebra.och kransen också fin med röda band sen.
  kram från mig

  SvaraRadera