tisdag 29 november 2011

Nu är de här!

Jaa, jag förstpd ju att de inte skulle lämna mig ifred. Beam me up Mr Spock!


Innan jag berättar mer om rymdbesökarna vill jag göra en återblick på helgens stormar. Den som drog förbi under fredag/lördag välte omkull mina granar. Jag var ut och säkrade dem med lecablock, inte så snyggt men åtminstone rejält. När jag tittade mot skottkärran så var den tom. Den lilla granen hade blåst iväg en liten bit...


Tillbaka med den och så var allt klart inför storm nr 2. Ni vet ju vad som hände i söndags = /


Tack och lov att inget levande var ivägen! På kvällen började det blåsa igen och efterhand kom ordentliga vindbyar. En gran stöp igen och jag höll på att blåsa omkull när jag skulle räta upp den. Tillbaka till soffan och efter en stund hördes en smäll. Jag gick ut och såg detta (usel bild pga blåsten).


Vinden tog en trädgårdsstol! Nu blev jag orolig, för jag ville inte få in något genom fönstret. Alltså blev det pyjamasparty och säkrande av allt löst. Inget mer hände denna kväll/natt förutom att jag sov dåligt.

Igår reagerade jag på att något var annorlunda på altanen, men jag kunde först inte fatta vad det var. Så kom jag ihåg ett inlägg av Anna V och då gick det upp ett ljus. Vinden hade sopat ren trädäcket! Så otroligt snyggt det var! Innan fanns där löv, spån (från Kråkis bo) utspilld jord etc. Det är väl bara att tacka Herr Storm för städhjälpen! På fredag är jag ledig och då ska jag se hur resten av gården ser ut. I mörkret syns ju inget...

Så tillbaka till rymden. Det var förstås inga aliens, även om grävmaskiner och traktorer ser ut som rymdskepp i mörkret.


Det som händer är att elledningarna ska grävas ner. För oss med Norrlandsanknytning är det inget nytt. Där uppe grävde man ner ledningarna eller gjorde breda gator runt luftledningarna för länge sedan. Ett fåtal strömavbrott alltså. Nåväl, bättre sent än aldrig. Nu medförde detta att torparkärringen fick spunk ikväll. De har grävt upp till huset och FÖRSTÖRT träd!


Trösten är att jag inte anlade en köksträdgård. Den skulle i så fall vara demolerad nu. Jag ska inspektera i dagsljus, även det blir väl på fredag om det inte syns i morgon bitti. Såklart var jag ut och pratade med den ena rymdisen (som var mycket trevlig och utan tentakler, fniss). Jag blev lyrisk över de stora stenbumlingarna de grävt upp och han erbjöd sig att lyfta in dem i trädgården. Hade jag varit mer förberedd hade jag sagt ja direkt! Man kan göra mycket fint med en bumling. Om man lade dem i ring vid staketet och fyller på med jord, så skulle man kunna plantera ett litet träd eller...

Får fundera på det. Om jag kommer på något fiffigt kan jag prata med Mr Spock i morgon kväll.


Nu har alla stormar, rymdäventyr och slitsamma arbetsdagar gjort t-kärringen mycket trött. Klockan är bara strax efter 20.00 men jag ska bädda ner mig i soffan och kolla vidare på The Shining som jag började på igår. Det är den nyare versionen som Stefan Kung själv varit med och producerat. Mycket bättre än den gamla med Jack Nicholson enligt mig. Mys och rys på er!

4 kommentarer:

 1. Ja du den vinden, gillar inte saker som flyger i luften eller som får hela danmarksfärjan att gunga (= sjösjuk, urk...). Stenbumlingar däremot är supert. Ta det med ro resten av veckan, det ska jag i varje fall, helgen är jobbhelg men tills dess, sängläge..
  Ha det godt :)

  SvaraRadera
 2. Där ser man... rymdäventyr! det var väl rymskeppet som ställde till det med brötet på gården, inte nån storm, hihi... Hoppas verkligen blåsten lugnar ner sig snart... de har ju sagt det sjutton gånger nu på vädret, men jag märker ingenting av att det lugnat sig. Kusligt tjut i glassrummet...
  heanku

  SvaraRadera
 3. Måste bara svara. Nej min kalender är gammal, jag fick den av mormor. Hon hade en och lagade en till min mamma och sedan en till mig så min är ca 40 år.. Men jag tänker byta julpapper på paketet som dessvärre är tomt, där gav du mig en idé, kanske det borde vara något i den tändsticksasken?
  Ha det fint :)

  SvaraRadera
 4. Tur inte rymdisarna tog dej :) o fy vilken storm, tur att de inte var massa snö oxå kram Suss

  SvaraRadera