fredag 4 november 2011

Fredagsnyheter

Detta kommer att bli ett långt inlägg, men en hel del bilder så håll ut!

I morse var det riktigt dimmigt ute. Tala om grå gryning. När jag tittade ut mot ängen såg det ut så här:


Inte lätt att se trollen i den tjockan! Det mystiska ljuset var inte så extraordinärt. Inga rymdskepp under inflygning utan en bil, he he. Vackert var det i alla fall, trots fukten.


Bilfärden till jobbet var mindre inspirerande. Nu snackar vi dålig sikt! Nåväl, jag kom fram och synen när jag tittade ut mot hamnen var snarare läskig än vacker.


Just idag var jag glad över att inte ha havsutsikt. Däremot hade jag mys på kontoret. Jag satte en blombukett på datorns skrivbord och den bilden piggar verkligen upp! Om jag behöver en extra kick, kan jag fälla upp skärmen på laptopen också. Då blir det dubbel glädje!


Eftersom jag ändå var inne på temat gör ditt kontor mysigt så skaffade jag en lampa att ha i fönstret. När det blir mörkt har jag megamys inne hos mig. Tänder värmeljus också! = )


Som extra grädde på moset dök det upp en besökare utanför fönstret och då var lyckan total!


Gissa vem som har lagt brödsmulor på fönsterbläcket, hihi. Får väl se om jag får skäll = /

Torparkärringen har pyntat lite utanför sitt rum också. En anslagstavla kan väl få vara lite inbjudande, eller hur? De kloka orden har jag tjyvat av Ann som har bloggen Gummans Trädgård. Om ni inte besökt henne så tycker jag att ni ska göra det. Hon har alltid vackra och kloka tänkvärdheter i sina inlägg.


Nu längtade jag ut från kontoret, trots mys och gullig pippis. Flex är bra! På hemvägen stannade jag vid en annan hamn och det var lika tjockt fortfarande.


En liten extra utflykt bjöd på fler vackra scenerier.
Jag kom hem när det fortfarande var ljust (nåväl) så jag fortsatte att pyssla med Kråkans bostad. Det är nu det blir riktigt häftigt! Kråkan kom nämligen tillbaka in trots att det fanns en t-kärring där som stökade. Nu blev jag verkligt lycklig!


Om ni tror att det var slut där, så har ni fel. Det började mörkna och plötsligt satt Kråkis uppe på takstolen! Trots min närvaro!


Ja jäklar i min lilla låda! Kan dock upplysa om att det inte är så fiffigt att vara under en fågel, oavsett storlek.Det kommer ut saker från den bakre regionen och även om hon tycker om sin torparkärring så skiter (ha ha haa) hon i att är under. Plötsligt flög hon ner igen och gick ut. Neeej! Nu var det nästan helmörkt och jag var orolig för om hon skulle hitta upp i sitt träd. Då kom jag på något! Fåglar behöver ljus för att kunna orientera sig. Alltså tog jag en ficklampa och lyste framför Kråkan och ledde henne på detta vis tillbaka till boet. Där hade jag fortfarande bygglampan på, så hon gick mot ljuset och in!

Jag kände mig lite som den lilla tanten i "Poltergeist". Ni kommer väl ihåg: Go in to the lights. Med Kråkan väl på plats slog jag av lyset och nu har hon gjort sig i ordning för natten!


Som ni märker så lär jag mig efterhand. Det är trial and error hela resan. Jag är inte så insatt vad gäller fjäderfä, men om jag hade tänkt efter så hade jag kommit ihåg att fåglar inte har mörkerseende. Ni vet ju vad som händer om man slänger en filt över en papegojbur t.ex.

Man lär sig något nytt varje dag, det är så sant som det är sagt. Nu vet jag hur jag ska göra i fortsättningen. När jag inte är hemma får jag väl sätta en timer på ljuset så hon stannar "hemma". Jag tror att hon kommer att förstå alldeles själv. Hon har ju en sådan vis lärare!

NU blir det inget mer ikväll förutom en önskan om en riktigt trevlig kväll!

3 kommentarer:

 1. Ni boar in er - du på ditt kontor (mysfaktorn är ju viktig) och Kråkan i sitt slott (mysfaktorn är viktig även här. Dock vet jag inte vad Kråkor räknar hit...) Hoppas nu att hon flyttar in för vintern i sitt fina slott och inte envisas med att sitta ute på sovgrenen i trädet.

  kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Det hade jag inte tänkt på, detta med ljus. Och något annat jag inte tänkt på; ska få gjort det nu, är hur viktigt det är att känna sig hemma på jobb. Det hade jag innan på gamla jobbet, här har jag ju inte gjort något.. Det ser helmysigt ut, både vid ditt skrivbord och hos kråkan. Vädret ute är nog dessvärre allt annat än mysigt hos dig ..
  Ha en fin lördag :)

  SvaraRadera
 3. Vilken trollsk dimma :) o trollsk miljö :) kom nu att tänka på att de kanske är dej Mikael Wiehe sjunger om :) Kram Suss

  SvaraRadera