fredag 11 november 2011

Jag är här!!!

Om någon funderar så har jag varit här hela tiden, fast inte på min blogg. Denna vecka har varit mycket tröttsam med en del långa dagar. Bra för flexen så idag slutade jag tidigare!

Eftersom jag oftast skriver något om vädret så kan jag berätta att denna vecka har varit grå och dimmig. I går morse var det dessutom inte mer än mellan 3 och 5 grader när jag åkte till jobbet. Inte så kul, förutom att jag slog till och tog på mig min nya vinterkappa som jag köpte på Skördefesten. Har ingen bild nu, men jag ska fixa en sedan, då förstår ni nog = ) Däremot har jag en bild på en lite frusen kråka som värmer sig i spånet.


Ikväll är det riktigt kallt (enligt mig) det ligger på 0 och kryper neråt, BLAAAA! Kråkis har det i alla fall bra, både frostvakt och som extra bonus en värmefläkt. Hon mår gott uppe på sin takstol. Att fläkten är på beror på att vissa torparkärringar inte hunnit/orkat snickra ihop någon dörr ännu. Ikväll sitter det en presenning för öppningen vilket gör att frostvakten inte klarar att hålla värmen ordentligt. Tur det är helg så jag kan jobba vidare.

Från Kråkan till en annan fjäderprydd varelse. Idag åkte jag till bygghandeln för att inhandla nämnda frostvakt, en skarvdosa och en timer för belysningen. Där uppstod lite kalabalik, då en talgoxe flög in på kontoret. Tjejerna som jobbar där var inte imponerade så de slängde först igen dörren, men öppnade efter en stund. Pippisen flaxade runt därinne och visste inte vad den skulle göra. Stackars pippi, tänkte torparkärringen och gick dit. Jag sträckte ut handen och lockade på fågeln, som då flög mot mig och ut! Vilken egoboost! Nöjd och glad gick jag till kassan men blev det billigare? Nae. Otack är världens lön eller... Faktiskt inte. Jag hade ju hjälpt en liten befjädrad vän!


Hade ingen talgoxe så det blev en anka istället, fniss. Färsk är hon iaf, tog bilden häromdagen! Samma dag passerade jag ett gäng buskar som tydligen inte tillhör folks favoriter. Precis som Ölandstok. Jag menar berberis och som med tokarna så gillar jag som bekant berberis. Kan man annat när man ser dem i höstskrud?Läckert är ordet! Har noterat dem på önskelistan inför nästa år. Ett träd som jag vet att det råder delade meningar om är rönnsumak. Jag tycker den är otroligt vacker och jag planterade ju en i min dynamitlåda. Tänk att den kommer att bli så här fantastisk så småningom...


Att promenera till sina uppdrag bjuder på ,mycket fint, håller ni inte med? Jag har under hela säsongen tittat flera gånger på ett gräs som finns planterat vid ankdammen. Nu är jag inte någon expert på gräs, men det är så fint! Jag vill gärna ha ett sådant, så om någon vet vad det är så får ni gärna berätta det för mig.Känner mig lite tråkig faktiskt. Det händer inte mycket i detta inlägg. Liite mer spänning kanske ni tycker det är med min blommande yuccapalm. Tyvärr glömde jag ta någon bild när den var som finast, så ni får nöja er med denna.


Den luktar gott också! Undrar hur många år det tar innan den blommar igen...Något mer jag glömt att dela med mig av är amaryllislökarna. Fick ju ett paket med godsaker tidigare...


Förutom en klassik röd, finns där Baby star (favvis från ifjol), Papillo (favvo för två år sedan), Vivaldi, Benfica (alltid en favvo) och Green Godess. Jag vill gärna ha amaryllisar till advent, så jag får inhandla någon. Kankse en snittvariant?

Jaha, detta inlägg blev inte alls som det var tänkt. Jag skulle egentligen berätta om något helt annat, men det får bli en annan dag. Kanske blir det två i morgon, som kompensation för denna vecka, hihi.

Mys nu ordentligt i kylan. Prognosen är inte lovande för morgondagen. Sol kanske, men fortsatt kalllt. Jomen just det! Innan jag stänger. Det har ju varit fullmåne och i eftermiddags såg jag något stort och gult bakom träden. Jag kastade mig in i bilen med kamera och allt. Körde som en tok genom skogen (när det handlar om uppstignade måne är varje minut av betydelse) men när jag kom till havet hade månen stigit för högt. Skit också! Det har gått troll i detta med månen! Nåväl, kanske i morgon...


3 kommentarer:

 1. Du känns som världens underbaraste människa :) o djurvän. Du verkar ha ett spännande liv som torparkärring ;) hoppas du får en frän bild på månen Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Kul att höra av dig igen... en sådan hjältinna du var som fixade ut den lilla talgoxen i naturen igen. och ankan var ju...ankig :-) Men vad ger du för den där duvan i Farsta som åker T-bana varje kväll? Helt fantastiskt!

  Gräset kan jag inte ge dig sortnamnet på... de är så lika, men någon sorts Miscanthusgräs är det. En supersnygg sort av dessa är 'Maleparthus' som får rödaktiga vippor. Ja, varför gillar folk inte berberis??? Jag gör mitt allra bästa för att upprätta deras heder igen som du vet.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Dr Doolittle i farten igen. Nog borde du fått rabatt, det vore det minsta. Kappan måste vara ett plus nu i kylan och kråkan har det säkert bra med viftan, så dörren kommer nog i sinom tid.
  I morgon ska jag se på mina amaryllislökar, har litet tro på dom så jag får nog köpa nya..
  En blommande yucca förresten, är väl inte det helt vanliga. Jag har haft mina i mååånga år och aldrig sett skymten av en knopp en gång, så vacker den är.
  Nu film på tv, i liggande soffaläge, god natt :)

  SvaraRadera