måndag 12 december 2011

Duktig och fiin?

Vet inte riktigt vad jag ska säga... Vid ett snabbt besök ute alldeles nyss, påkallade Tasse min uppmärksamhet. Han lät himla konstig och jag såg bara en diffus skepnad i trädgården. In efter ficklampan och då kom han. Med en mus i munnen! Som han sprang in med!!! Efter kom en torparkärring vars högsta prioritet var att hämta kameran. Hade bara en mycket flyktig tanke om att musen kanske levde (en t-kärring i ett nötskal, ha ha ha).

Tasse släppte ner den lilla, rara muslingen och den fanns inte längre med oss. Snabbt fram med kameran, så skärpan blev inte riktigt där den skulle. Kanske lika bra med självcensur...


Här uppstod en väldig inre konflikt hos torparkärringen. Å ena sidan älskar jag ju små, söta möss men å andra sidan hade Tasse bara gjort som Tassar gör. Det fick bli en kompromiss:

Stackars lilla, fina muslus!

Duktig och fiin Tasselus!

Sedan var det bara att bära ut det lilla pälsdjuret. Tasse ligger nu i soffan och myser. Han är nog väldigt nöjd med sin insats. Jag hoppas bara att han inte tänker släpa in alla möss i fortsättningen. Det är väl OK om de lämnat detta jordeliv, men det är fasansfullt om de lever och skriker av skräck och smärta! Nej, nu måste jag byta ämne. Detta blev ett dramatiskt slut på detta inlägg. Jag kan som avrundning berätta om ett experiment jag gjorde i fredags...

I detta hus är mjuk pepparkaka en klar julfavorit. Sedan jag fick diagnosen mjölkproteinintolerans har det inte blivit någon. I fredags kväll kom jag på att prova baka en.
Jag bytte ut gräddfilen mot soyghurt och blandade lite husk med IMat istället för ägg. Tyvärr skrev jag inte ner mängderna, det blev en del improviserande för att få en bra smet. Hur som helst fungerade det! Kakan blev smaskig och någon äter av den hela tiden. Den är garanterat slut innan maken kommer hem nästa vecka ;-)


Eftersom han ääälskar denna kaka, får jag lov att baka en ny. Då ska jag skriva upp receptet ifall någon annan vill prova.

Just det, vädret. Fyra plusgrader i morse och något liknande under dagen. Så trevligt att kunna köra bil utan att kana omkring! Såg nyss prognosen för denna vecka. De pratar om oväder till helgen. Surprise, surprise. Det känns som att det alltid är storm och elände på helgerna, suck... Fast om man kan tro på Tomten kan man väl tro på bättre väder! Hej hopp!

4 kommentarer:

 1. Vi vaknade till isbana, underkylt regn, imorse. Då känns det bra att ha 230 m i nivåskillnad mot jobbet.. det var bara att kana ner för backen.. Fint väder för vore minus med 1 dm snö just nu.
  Så duktig tassen har varit då, gör bara sitt jobb. Men fy bubblan är jag glad för din skull att ha gjort sig färdig innan han visade dig fångsten, dom skriken måste vara hemska.. då är det trevligare att tänka på din kryddkaka. ser kalasgod ut.
  Ha det fint :)

  SvaraRadera
 2. Där ramlade halva meningen bort. Jag önskar alltså minus fem grader och 1 dm snö..

  SvaraRadera
 3. Jo, var så god, jag fattade inte vad som hände, det blev ju värre än grekiskt..oansett så slog inte önskan in, nu är det plusgrader och snöblandat regn, snöflak stora som dasslock och slaps, tvi, vale! ska det först vara vinter tycker jag det kan hålla sig sån.
  Ha en fin kväll (själv tror jag jag drar något gammalt över mig och hoppas att vakttelefon är stilla...)

  SvaraRadera
 4. Bra trollat! Man får trolla lite när man ska baka och inte tål en ska. själv bakar jag sockerkaka utan ägg! Och äggersättning! ska erkännas att den inte blir så luftig, men god! Gäster märker ingen smaksillnad. Så bra gjort. Och glöm inte att skriva ner receptet till nästa gång, så du slipper börja om från början.
  heanku

  SvaraRadera