fredag 9 december 2011

För en vecka sedan...

.. .hade torparkärringen som bekant besök. Jag har utlovat en liten rapport om vad två och en halv torparkärring hittade på (hon räknas bara till en halv för hon sköter inte all veden själv, fniss). På fredagen skulle vi åka till Kalmar, den huvudsakliga anledningen var mitt återbesök på öronkliniken. Det var dags för ett nytt hörselprov. Förresten, visst har jag berättat vad magnetröntgen visade? Om inte så kan jag meddela att det inte fanns något suspekt!

Det nya hörselprovet var likaledes glädjande. Det gamla till vänster på bilden.


Inte konstigt att min värld var märklig under den döva tiden, på vänstre bild hörde jag ju dessutom fortfarande litegrann. Gissa vem som spelar musik och njuter oerhört av det nu!

Det var ingen perfekt dag för utflykt, grått och lite regn. Inget stoppar dock två kärringar på vift. Vi åkte in till stan och såklart ville jag visa en riktigt trevlig restaurang. Källare Kronan med anor från 1600-talet. Torparkärringen älskar källarvalv. Jag kan gärna tänka mig att vara med på vinprovning här!Vem går inte igång på sådant här...


Snyggt!


Det är ont om källarvalv hos t-kärringen, så vill jag ha något liknande får jag bygga...

Vi slog till och åt lunch där när vi ändå var på gång. Denna ryggbiff med rösti var inget straff direkt.


Vad som däremot var ett straff, var att fullblodstorparkärringen bara fick titta på desserten som den icke fullfjädrade torparkärringen åt. Det vattnas i munnen på mig bara jag ser bilden! Det var nämligen massor av riktig choklad i den kakan (jag smakade en liten, liten bit). Ibland är livet allt bra orättvist! Nåväl, det kunde varit värre...


Så blev det att kolla in affärerna. Maken har en julklappsönskan, nämligen en skjorta i egyptisk bomull. Han har en som han köpte någonstans nära Egypten och han älskar den! Alltså gick vi in på en herrekipering. Det visade sig vara en RIKTIG herrekipering. Ni vet en sådan där gammaldags sort. Två kärringar stod och gapade av häpnad. Vilken syn!


Trots det enorma utbudet fanns ingen skjorta, men det gjorde inget. det var en fröjd att titta sig omkring! Efter detta flängde vi runt och shoppade loss. Inga extraavaganter, men det blev en hel del, hihi.


Det  är ett par matkassar också, som en liten ursäkt ;-) Jag hittade några fina klot att sätta marschaller i, så jag slog till och köpte två. Kompisen slog till och köpte ytterligare en som julklapp till lilla mig!


Nu har jag tre i trädgården och vi invigde dem i lördags. Jättefint!

Ni vet ju vid det här laget hur t-kärringen är funtad, så att jag förälskade mig i de här sötnosarna kommer väl knappast som någon överraskning = )


Jag är inte så hipp och modern, men det här gav mig inspiration. Jag tänker att man kan byta ut plastsnurran mot t.ex murgröna. Eller något annat... Snyggt hur som helst.


Vi hade som ni förstår en riktigt trevlig dag. Något som fångade vårt intressse var dessa lönnar. Vad i Herrans namn är detta?Där fick ni en liten sneak peak på min blå polare också. I alla fall lite blå basker ;-)

Jag har ju tidigar skrivt att jag skulle vilja ha en gran med blå belysning. Det följde med en slinga också denna dag. Inte så lätt att avbilda, den tar liksom över hela bilden. Det ser finare ut i verkligheten. Hur som helst hade vi ett riktigt lördagsmys dagen efter shoppingen!


Det finns mer att berätta men det lämnar jag till en annan gång. Nu ska jag fortsätta fredagsmyset i förhoppning att det slutar blåsa. Jag har jagat plastbacken jag bär in ved med tidigare. Vad annat som är på drift märker jag i morgon. Apropå storm, kompisen gjorde en trädgårdsrunda på torsdagen när jag jobbade. Hon hittade lite av varje som blåst iväg efter stormen förra söndagsnatten. Himla bra gäst! Jag ser ju inget när jag kommer hem på kvällarna och nu slapp jag städa när helgen kom, he he.

Lev och må och mys ordentligt, det är en order! = )

 

1 kommentar:

  1. Det lät ju som en riktigt härlig helg med All inclusive på alla sätt liksom. Innan jag glömmer bort det så är lönnen ingen lönn utan en platan. Nästa gång du är i stan så ska du titta efter klotrunda frukter som hänger på långa stjälkar också. Superfina.Plataner är lätta att känna igen på stammen, barken är som camoflagemönster. Ju äldre träd desto tydligar framträder detta. Ett jättebra stadsträd som klarar avgaser mm och ett av de vanligaste trädslagen i Eouropeiska städer.

    Gillar dina granar - du behöver lite färgglatt där långt ute i skogen. Skönt att du fick tillbaka din hörsel hyfsat snabbt trots allt men jag kan tänka mig hur orolig du var när det hela pågick.

    Nu ska jag gå och lägga mig och lyssna på stormen som slamrar med fönster och dörrar. Jag tycker verkligen inte om stormväder efter att jag var med om att flera stooora tallar låg in i hela köket i mitt barndomshem efter stormen -67. Sånt sätter sina spår... nä, träd ska stå i backan!

    Godnatt från Anna Vattenkanna

    SvaraRadera