fredag 16 december 2011

Julklapp!

Ja, det känns i alla fall så när denna landar i postlådan!


Vanligtvis brukar jag inte röra den förrän till Trettonhelgen, men det finns risk för att jag bryter traditionen. he he. Eftersom snön håller sig borta är det lätt att fantisera. Nu ser väderrapporten för helgen katastrofal ut, så lusten kanske försvinner...

Det finns ju annat att glädja sig åt. Mina amaryllisar som jag köpte tidigare är på gång och de kommer att blomma till jul En av favoriterna, Baby Star, sköter sig utmärkt. Detta år provade jag en fröhandel jag inte handlat av förut, nämligen Frökungen. Det visade sig vara en lyckträff! De har ett bra utbud av amaryllisar till bättre priser än vissa andra firmor. De har dessutom fröer så det finns mycket att se fram emot!

Min väluppfostrade baby Star ;-)
Maken kommer att bli överlycklig. han älskar amaryllisar! Överhuvudtaget tycker han om blommor, synd att det inte går att dressera honom till att skola om plantor och sådant... Nåväl, man kan inte få allt. Till jul betalar han gärna blomstren, han vill ha buketter och arrangemang på borden. Undrar om det går att få honom att göra något eget? Han har bra blick för form, hmmm. Värt att prova ;-)

Termometern har legat stadigt på 4 grader och för det mesta har det varit gråväder och regnskurar. Eftersom torparkärringen dras med en ondskefull basilusk så gör det inte så mycket. Jag fattar inte vad detta är för virus. Jag fryser och svettas om varann, på det en jädrans huvudvärk som tabletter knappt biter på. Som extra krydda snuva. Jag är fruktansvärt slut i kroppen, så något vidare julpysslande blir det inte. Jag bläddrar i julmagasin och funderar på allt jag skulle vilja göra. Jag sätter mitt hopp till morgondagen!

Lite kråkinfo kan vara på sin plats. Eftersom det varit relativt varmt denna vecka har jag öppnat hennes dörr varje dag. Tror ni hon går ut? Icke! Hon sitter i dörröppningen och kikar på mig när jag sitter i soffan. Vilket liv va´, två kärringar som tittar på varandra genom fönstret = ) Måste in med en gammal bild så ni inte glömmer hur fin hon är, min flicka!


Aaah, i denna ljuva sommartid! Kråkan ja, hon kommer bara ut om jag är ute (knasig pippi). Idag hämtade jag ved och gick omkring lite för att få frisk luft. Då kom hon och kollade vad jag gjorde. SJälvklart tiggde hon också, hon har en vana att stå utanför ytterdörren och vänta på smask. Undrar vem som lärt henne det...

Husmössen då? Jaa, Tasse håller ordning på dem verkar det som. Det är tyst och lugnt under diskbänken i år, men jag har sett några små visitkort. Det är hur som helst inte samma aktivitet som det var i fjol. Inga muslusar att dressera. På samma gång tråkigt som skönt, så länge de var två stilldsamma damer gick det väl an men gremlinsgänget var lite besvärliga. Otroligt gulliga men stökiga.

Nej, nu måste jag sluta. Potatismoset gör sig inte själv. Jag misstänker att pärena är lite väl kokade eftersom jag sitter med det här, men då går det bara bättre att mosa! Massor av fredagsmys på er alla!

3 kommentarer:

 1. Kråkan, hur kan man glömma henne, en sån skönhet. Hon har det säkert bra i sitt hus och inte behv för långa turer ut. Stackars dig, är du sjul nu igen. Det är frågan om du inte har fått lite nedsatt imunförsvar efter den här hösten. Ät upp din pannkaka, eller potatismos då och lägg dig under en filt i soffan. Julen kommer oansett vad vi gör (lätt för mig att säga som ska hem till mamma..) Frökataloger gillas skarpt, idag kom frö i posten från just Impecta faktiskt, nu väntar jag på raraväxter.. din link ska kollas nu.
  God bättring :)

  SvaraRadera
 2. Krya på dej din stackare. inget kul att va sjuk. Vad söt o go din kråka är :) jag hade inte heller gått ut om jag inte hade varit tvungen till det Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Jaså, jag trodde du hade smygöppnat ett paket! Men visst förstår jag att du blev glad över frökatalogen. Själv ska jag bestämma mig för ett träd till våren! Alltså vad för sorts träd jag ska ha på en yta där vi tagit på gamla dåliga träd. Spännande det med.
  heanku

  SvaraRadera