onsdag 21 december 2011

I väntan på julen

Hej igen! Jag har slarvat med bloggandet ett tag. Det har varit för mycket annat (jobb i kombination med trötthet t.ex). Just nu passar det bra, för jag sitter här och kan inte göra så mycket. Julsemestern har börjat och elektrikern är här och joxar med elen. De har ju grävt ner ledningarna och nu ska mätaren flyttas ut. Detta innebär att strömmen just nu är avstängd och då kan man inte göra så mycket. Datorer går ju på batteri, så att skriva lite går bra!

Min väluppfostrade Baby Star gjorde som den var tillsagd, nämligen att börja blomma när maken kom hem. Duktig och fin amaryllis!


De andra får vi vänta på ett tag till, men den som väntar på något gott...

Väderläget har varit tämligen oförändrat, det har legat mellan 2 och 4 grader. I söndags snöade det men inget låg kvar pga plusgraderna. Himla bra om jag får säga vad jag tycker. Idag är det sol och vackert och någon plusgrad. När det finns snö kan man titta efter intressanta spår. Det här är spännande. Kan det vara någon rymmare från Jurassic Park månntro?


He he, nej riktigt så spännande är det inte. Eftersom jag är hemma fick Kråkan gå ut. Vilken märklig syn! En sådan exotisk fågel i snön (nåja, några flingor då, hihi)!


Hon tyckte det var roligt att komma ut och inte bekymrade hon sig om det kalla vita på marken heller. Undrar vad hon skulle göra om det kom mycket snö? Inte för att jag vill ha det, men ett par dagar kan jag ta bara för att få kul bilder = )

Nu är elnissen snart klar vilket innebär att t-kärringen kan fixa lunch. Som avslutning får ni en ihopkurad trutunge. På bilderna jag tog syns bara ett ben. Jag undrar om den är enbent eller om den bara värmer sin fot...


6 kommentarer:

 1. usch jag fryser när jag ser den enbenta fågeln..jag förstår att han har gömt sitt ena ben och bara använder ett i taget att bli kall om.Smart fågel!!
  Kråkan är så söt!
  julkramar från mig

  SvaraRadera
 2. Så gott med ledighet :) jag ska jobba imorgon oxå sen är jag ledig i en vecka :) så söt kråkan är kram suss

  SvaraRadera
 3. Jag simmar också lugnt... i morse kom det lite vitt äckelpäckel :-) men det töade i ett nafs. Bra!

  Så vacker din amaryllis är - den ser ut att ha många blomknoppar dessutom.

  God jul till dig, kråka, katt, make och husmusen!

  kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Skönt att ha gubben hemma!
  Funderar på hur en påfågel hamnade hemma hos dig? Men enbent är nog inte fågeln, han värmer bara ena benet, de gör så.
  heanku

  SvaraRadera
 5. Som det kan bli...nu kan jag kommentera på din sida igen.
  Teknikens under är inte förbi.
  Underbar amaryllis.
  Ann.

  SvaraRadera
 6. Nu tar vi den, julfreden. Ha det riktigt fint och hoppas du får vilat upp dig ordentligt. Massa mys och god mat, ha en riktig härlig julhelg :)

  SvaraRadera