måndag 26 december 2011

Jul i skogen

Ho ho hoo! God Jul på er, kära vänner! Så har den dåvarit här, julaftonen. Oj, så mycket som inte blev gjort detta år! men OJ så bra det går ändå ;-)

Jag måste ju börja med dan före dan. När torparkärringen ska klä granen håller världen andan. Nästan... Det är ett projekt i sig. Jag kom detta år på att det kanske inte är så praktiskt med plastgran trots allt. Det tar evigheter att fixa till alla grenar efter att den stackaren har legat nedpackad i ett år. Nåväl, efter en timme hade jag fått upp granen, puffat till grenarna och satt dit en ljusslinga.


Jäkligt galen t-kärring, jag vet. Det tar låång tid att klä en gran i detta hus... Efter ytterligare tid var alla ljus på plats inkusive girlangerna. nu jäklar var det nära!


Slutresultatet såg ni i det tidigare inlägget. Tålamod (eller galenskap) är mitt andra namn ;-)

Nåväl, julaftonen  blev hur mysig som helst. Som vanligt massor av paket. Vi är lika goda kålsupare maken och jag när det gäller paket. Nu handlar julen inte bara om paket utan om mat också. Lite läskigt vad man vräker i sig denna helg... Som den omtänksamma torparkärring jag är, så ordnades en "jultallrik" åt Kråkan också. Mango, kiwi, banan och äpple serverat på ett passande fat, hihi.


Vet inte om det var Storspoven (Västerbottens landskapsfågel) eller fatet i sig som var fel, men damen vägrade äta! Tråkfågel, tänkte jag och la smasket i hennes matskål (som är en fd kakburk). Då hände grejor. Tala om att gapa efter mycket, ha ha haaa!


När det för en gångs skull var en varm och snöfri julafton passade jag på att ställa ut mycket ljus. Vad jag inte visste var att temperaturen sjönk väldans fort, så när jag skulle ta denna bild höll jag på att gå omkull. Det låg en isskorpa över berghällen och vi ska inte tala om hur altanen var...


Med detta önskar jag en fortsatt fin Annandag. Vad som hänt efter julafton berättar jag en annan dag ;-)


4 kommentarer:

 1. Det ser onekligen mysigt ut med alla ljus i mörkret. Men, jag vill nog ha lite snö, så där lagom, inte en meter.. Kråkan har det bra hon, med dig som husmor. Hoppas att du också har det bra :)

  SvaraRadera
 2. Med tanke på hur fint du dekorerat grnaen är det inte konstigt att det tog tid! Jag är inte så intresserad av julgran, så jag slänger mest på kulor och grejer lite hipp som happ. Och gubben ser inget! hihi....
  heanku

  SvaraRadera
 3. Det här med att klä en julgran tillhör de högre konsterna tycker jag. Nä, jag är inte ironisk. Det är viktigt hur den ter sig. Likadant med paketinslagning - detta är en konstform. Jag sa det till en stressad affärsförsäljare några dagar innan julafton och hon blev så glad att jag uppskattade hennes paket som var supersnyggt. Sånt måste man säga - att det blir fint menar jag.

  Jag tycker så mycket om din Kråka och tänk så bra hon fick det där hos dig... att hon kom flygandes/gåendes bara sådär i skogen en dag. Tråkigt med hennes make bara - men så är livet.

  Önskar dig ett gott slut på det gamla och ett gott nytt 2012!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Ja nu har julen varit :) och nu snart har vi vår igen :) Kram Suss

  SvaraRadera