lördag 17 december 2011

Nobelkonserten

Att torparkärringen gillar musik vet ni ju. Detta inlägg varvas med videor och länkar, enklast så. Jag brukar med glädje titta på Nobelkonserten varje år. Vilka fantastiska artister som uppträder! På grund av Så mycket bättre, missade jag början men jag slog över i tid för att se den alltid lika mysiga Angeliqe Kidjo. Av hennes musik blir man glad! Nu väljer jag något som inte var med ikväll, klarar ni att sitta stilla? Det gör inte jag!


GILLA! Konstigt att jag inte har något av henne. Måste åtgärdas... Sedan kom något för mig helt nytt. Även att jag gillar hårdrock, så har jag missat Evanescence. Riktigt bra! Det blir att trycka på köpknappen igen ;-)

Förra året satt jag som ett ljus när denna sångare dök upp. Vilken röst! Jag känner en sådan vördnad över att det finns människor som begåvats med något sådant. Denne man, Sivert Höyem, sjunger så det känns i hela kroppen. Vilken njutning...Tror inte jag behöver säga något mer... Detta år dök det upp en kvinna med en gudomlig röst; Ellie Goulding. Hur har jag missat henne? Lite Kate Bush-aktigt men med en egen touch. Hur som helst satt jag som ett ljus. Varsågoda att njuta ni med, mina vänner.

 

Det börjar bli dyrt det här ;-) Det är det värt! God musik uppskattas i detta hus och ni minns ju vad jag led när jag var döv. Att inte kunna njuta av musik fullt ut var det värsta. Tack gode "vem-det-nu-än-är" för att jag fått hörseln åter.

Slutet på detta års Nobelkonsert fick mig att gå i taket. Det tog en av mina gamla favoritlåtar och gjorde om den lite. Den blev så bra!!! Jag pratar om Curtis Mayfields Move on up. den tröttnar jag aldrig på. Jag hoppas att hela kalaset kommer på SVTplay, för så ska jag se den igen. Det hoppas jag att ni gör också!

3 kommentarer:

 1. Sen jag skaffade spotify har jag inte köpt en enda cd! 49 kr i månaden är ingenting, tycker jag får mycket för pengarna!

  SvaraRadera
 2. Den konserten har jag ju helt bommat, vi får satsa på SVT play. Ha en fin söndag :)

  SvaraRadera
 3. Den får jag kika in på.

  Fåglarna hittar du här:http://svenska.yle.fi/matochfritid/tradgardartikel.php?id=2030


  Lycka till

  Gunilla

  SvaraRadera