torsdag 16 februari 2012

Mångkulturellt

God kväll, kära bloggvänner! Jag fortsätter att vara för trött för att orka ägna mig åt detta forum. Jag har koll på er förstås, he he, men jag orkar inte skriva själv. Nu gör jag dock en liten insats.

Vi lever i ett mångkulturellt samhälle, med människor från hela världen omkring oss. Visst är det häftigt! För oss människor är det ganska nytt att möta andra som talar främmande språk eller ser olika ut. Åtminstonde på hemmaplan. Vid resor blir det en annan sak. Det är berikande att möta andra kulturer och väldans lärorikt. I djurvärlden är det en annan sak. De har i alla tider "umgåtts" över artgränserna, titta bara på fåglarna. De samsas vid våra fågelbord även om de är mycket olika. Nåja, samsas och samsas, vissa ser skeptiska ut...


Herr K inger respekt, så den lille joxaren håller sig på sin kant. Vill man verkligen ha kulturell mångfald ska man bege sig till vattnet. Där samlas ofta många olika typer av olika färg, form och storlek. Livat brukar det bli!


Precis som i alla sociala sammanhang finns det någon som höjer sin röst och med yviga gester försöker övertyga de andra om sin storhet. Precis som i alla sociala sammanhang är det många som inte lyssnar utan vänder ryggen till, hihi.

Ibland finns det dock någon eller något som fångar allas intresse. Någon eller något som dessutom får alla att se glada ut. Plötsligt spelar ursprung ingen roll, alla delar samma intresse. Det går inte att missta sig på detta glädjefnatt!


Med denna energifyllda och stämningshöjande bild önskar jag er en fin torsdagskväll. Flaxa på och betrakta tillvaron med nyfikenhet och glädje!


4 kommentarer:

 1. Tänk att vara ett djur... man pratar samma språk fast man kommer från helt olika platser på jorklotet. Katter kan prata med katter, hundar med hundar, koltrastar med koltrastar etc. etc. Sedan är det då vi stackare som har så svårt att förstå varandra.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Blev så förvånad; har Tärnan redan kommit!

  margareta

  SvaraRadera
 3. Nä de är inte lätt att hitta ork o fantasi för att skriva något men man får ta det som det är och låta en vila lite :) orken kommer tillbaka :) Vilka fina fågelbilder och vilket härligt inlägg :) Kram Suss

  SvaraRadera
 4. Hej ! Vill bara tala om att det är skrattmås på bilden, dom brukar vara kvar över vintern bara dom har något öppet vatten att tillgå/Anders

  SvaraRadera