torsdag 23 februari 2012

Vååår!

Ja, mina kära vänner, vi har vårväder! Temperaturen har stigit med någon grad varje dag denna vecka och landade idag på +9. Ljuveligt! Det har varit kallt på nätterna och varierat från -1 i måndags morse till +5 idag. Farligt halt i går, vilket jag insåg när bilen började röra sig i sidled. Bara att släppa gasen och ta det lugnt fortsättningsvis. Det har blåst som tusan och denna morgon låg det ett träd över vänstra körbanan. Himla spännande morgnar jag har, eller hur?

Jag fick trevligt besök i lönnen idag. Herr och Fru Grönsiska kom på besök.


Skojigt! Det vackra vädret har fått Kråkan att våga sig ut också. Jag har haft dörren öppen på dagarna, men som vanligt väntar hon till jag kommer hem. Idag slutade jag tidigare, så hon har luftat sig ordentligt. Tasselusen har också börjat gå ut självmant. Han sitter och vaktar på mössorna. Jag har endast sporadiska besök i sophinken, jag gissar att T-lusen håller dem borta.


T-kärringen har tagit semester i morgon, så jag hoppas på goväder även då. Med tanke på hur snabbt snön smälter, har vi snart barmark. Jag ska till Malmö nästa vecka och tänk om snön är borta när jag kommer hem = ) Förmodligen har det hänt redan innan jag åker = )

Jag avslutar med en färgboost. Det behöver vi nu, då det kliar i fingrarna att få börja ute. Torsdagsmys på er alla!Kramar
                Lisa


6 kommentarer:

 1. Så skönt med vårliga temperaturer, det går mot rätt håll, om inte länge ser vi färg överallt, det är bara att vänta lite till så.. Malmö, låter som syden för mig, härligt. Själv ser jag fram mot lördag, då börjar min semester en vecka. Fram tills dess gör jag minst möjligt och försöker bara hålla ut, det försöker snön här också faktiskt, men lyckas lika dårligt som mig, jag ser den sjunker, jippi!
  Ha en fin semesterdag :)

  SvaraRadera
 2. Men tempen måste ju vara över nollan sju dygn i sträck, så nu fuskar du allt, hihi... vi har haft ett helt dygn nu över nollan... så sex dygn till så är våren här, hihihi....
  heanku

  SvaraRadera
 3. Otroligt att ni har vår redan.
  Här har vi haft lite av den varan. Plusgrader på dagarna och snön har börjat rasa från taken.
  Men snön har vi så det räcker. Minst 60 cm.

  Ha en fin helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att du också får lite vårväder, idag har vi lite kallare här igen men vintergäcken står så stolt i gräsmattan ändå och några snödroppar har också tittat upp.
  kram mia

  SvaraRadera
 5. Visst är de härligt att vi nu har kommit så långt att våren är framför oss :) Kram Suss

  SvaraRadera
 6. Att känna grus under skorna!

  margareta

  SvaraRadera