fredag 3 februari 2012

Snökanonen del 2

Jaha, vissa torparkärringar är insnöade idag och då menar jag inte i huvudet. Jag var ute sent i går kväll och sopade bilen, skottade parkeringen, skottade fram till Kråkans bo osv. När jag höll på kom min favoritsnubbe, R, med sin traktor och tog uppfarten. Det var en mycket nöjd t-kärring som gick in och bäddade ner sig. Vaknade i morse och kunde konstatera att det snöat under natten... Ut före sju och göra om samma procedur, det hade kommit 12-15 cm. Denna gång kom ingen R och en check av uppfarten fick mig att fatta beslutet att jobba hemma. Tur var väl det, för efter åtta började eländet om igen, suck...


Så här höll det på hela dagen, med vissa stunder utan snö. Jag gick ut och skottade en gång ner till vedförrådet och uthuset, det jag gjorde igår var borta. Kollade snödjupet också och kunde konstatera att vi fått 30 cm sedan i går. Det kunde varit värre, men jag tycker att det räcker!


Ingen traktor syntes till heller och mängden snö bara ökade. Fram på eftermiddagen bestämde jag mig för att skotta mig ut. Jag gillar inte att vara insnöad. En timme senare var uppfarten någotsånär och bilen rensopad (igen och igen och igen). Uppehåll blev det också, så jag passade på att åka och handla. Lite spårigt och dant och halt, men faktiskt riktigt fint!


När jag passerade havet tog jag en extra titt och det såg också fint ut. Öland låg där den skulle, men det fanns moln som såg luriga ut. De var luriga, för när jag kom ut från affären en kort stund senare var kanonen igång. Hujedamej, vad det snöade! Det blev värre och värre och såväl havet som Öland försvann. Båten ligger vid kaj och bortom den tog världen slut...


Denna segelbåt såg ut som ett spökskepp i snöyran, riktigt häftigt och samtidigt läskigt.


Nu gällde det att ta sig hem. Det blev en minst sagt spännande färd. Otroligt dålig sikt och jädrans halkigt! Torparkärringen fick hålla tungan rätt i mun vill jag lova!


Väl tillbaka i skogen blev det bättre och jag kunde släppa ut tungan och bläa åt snön som vanligt, he he.

Det har varit kallt idag också, -9 grader (nu tänker Norrlänningarna som hade närmare -30 igår att jag är tramsig). Nåväl, JAG tycker att det är kallt! Min vackra dam som står i trädgården tycker också att det är kallt, så hon har svept in sig i en ordentlig sjal. Eller är det en boa?


Vad som händer där ute nu vet jag inte. Det finns fördelar med mörker = ) Det snöar säkert, varför skulle det inte göra det... Tur jag får sitta inne och mysa vid kakelugnen. Tur också att jag fick ett efterlängtat paket med posten tidigare i veckan!


Riktigt örongodis! Jag har lyssnat på dem och jag rekommenderar dem varmt. Nu kommer snart en väderprognos, så det är bäst att jag slutar. Kan innan vi skiljs tala om att detta inlägg egentligen skulle handla om talgoxarnas joxande. Jag har kollat lite närmare på dem. Kanske slänger jag in det inlägget senare ikväll, annars får det bli en annan dag. Fredagsmys på er!


3 kommentarer:

 1. Oj oj vilket snöoväder, det har vi som tur klarat oss från. Vi har tillräckligt med snö ändå.
  Kylan har kommit för fösta gången denna vinter vi har haft upp till minus 25 idag. och det verkar fortsätta överhelgen.

  Du undrade över fotocollaget. Jag går in på denna sida. www.photocollage.net Där kan du göra olika sorter och det kostar inget.

  Ha en riktigt fin helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Jisses vad snö ni har fått. Glad att vi sluppit det kram Suss

  SvaraRadera
 3. Hujedamej! Nu är det jättejättesynd om dig och alla djur och fåglar i din skog. Vi har ingen snö men ruskigt kallt, minus 10 idag och det ska bli kallare så här är det synd om alla växter som inte har något täcke...

  Kram

  SvaraRadera