fredag 17 februari 2012

Vårkänslor!

Ja minsann, det har varit en riktig vårdag idag. Solen kom fram vid lunchtid och det var 4-5 plusgrader! O, ljuveliga tider! Plötsligt gjorde det inte så mycket att det blev väldans halkigt. Hur man är funtad... Nu ska man inte ta ut något i förskott, jag har sett väderprognosen för helgen och den känns mindre kul. det är bara att hoppas att de har fel.

Jag lämnade kontoret lite tidigare så jag fick chans att njuta ordentligt. Eller vad ska man säga. Värmen får mindre roliga saker att hända:


Just det, takras från uthuset. Skiten kom ner så det var bara att ta sin spade och gå. Nu skottade jag inte allt utan bara det som fanns utanför ena dörren. Tungt var det, tur att jag grävde rabatter alldles nyss så rätt muskler är uppskrämda ;-)

Kom på något mer på temat halka. En morgon när jag åkte till jobbet var det lite extra spännande. Jag hade ställ i en rondell (kul rim, haha) och körde vidare med lite större försiktighet. Så blev det stopp...


Fattar inte varför lastbilar inte rustar sig bättre. Torparkärringen funderade på att göra en u-sväng men kände att det vore dumt att utnyttja buskvoten så här tidigt på året (ni minns väl nyårsafton, he he). Alltså bytte jag fil istället, precis framför trafikljuset. Har jag förbrukat halva kvoten nu? Fram kom jag iaf till slut = )

Tillbaka till denna dag. Eftersom det var plusgrader redan i morse så lämnade jag Kråkans dörr öppen. Såklart stack hon inte ut näbben på hela dagen, hon väntade på sin t-kärring <3


Är det ett päron med ben? Nej, det är en kråka, ha ha haaa! Hon gick alltså på promenad hela vägen till brotrappen. Gullegumman! Jag filmade en snutt, men kvaliteten blev inget vidare. Jag hade så bråttom. Nu skiter vi i det, här kommer några sekunder (som säkert kändes långa i hennes liv med tanke på snön).


Jag hoppas att det kommer fler tillfällen. det skulle kunna bli riktigt kul filmer!

Så över till något helt annat, som vanligt. Jag hade från början tänkt spela lite musik för er. Jag brukar börja mina fredags- och lördagsmys med bra musik. I detta fall handlar det om klassiskt. Just ikväll valde jag en favorit; Ralph Vaughan Williams (1872-1958). En "modern" kompositör m.a.o. Som kuriosa kan jag berätta att han är husgud på Last Night of the Proms. En helt underbar musiksvit är English Folk Song Suite. Håll tillgodo! 


Nu borde ni vara i rätt stämning. Visst är det underbara stycken! Jag har alltid minnen till musik och denna CD där detta finns med påminner mig om när vi precis köpt huset. Jag lyssnade mycket på den då och även när det blev vår (då spelade jag den utomhus, bra att bo i skogen hör ni).

Med detta lämnar jag er för ikväll. Jag har funderingar på att göra temaveckor, då kan jag "lagligt" terrorisera er med fåglar, fjärilar eller vad det nu kan vara. Jag planerar också för att ha en tävling. Det verkar populärt, så många har det så nu är det dags för torparkärringen också. Jag ska först bestämma priserna. Om ambitionsnivån räcker kan jag ju förstås ha en tävling i samband med varje tema. Hmm, god idé men det får inte bli för mycket av det goda = )

Puss och kram på er, njut av fredagskvällen och ha en riktigt mysig lördagsfrukost!

2 kommentarer:

  1. Vad härligt kråkan skrider fram :) som en brud med brudkronan på huvudet. :) här hos oss regnar det och de är inte så kul, tänk om de fryser på :( hu va hemskt. Kram Suss

    SvaraRadera
  2. Bara helt fantastiskt, kråkan är verkligen praktfull. Gott du får lite vår hos dig också, det ser ut att ha varit det här också, men med mildväder kommer snö.. Pytt, jag har inte tid över till vädret oansett, nu handlar det mest om överlevnad ;-)
    Ha en fortsatt fin helg :)

    SvaraRadera