lördag 4 februari 2012

Talgoxar i fokus

Innan jag skriver något mer, vill jag skicka många värmande kramar till vännerna i norr som har 30 minusgrader. Det biter i näsan, tro mig! Det kallaste jag varit med om är -42, men det kändes inte så kallt som det låter. Anledningen? Det var vindstilla och luften var torr. Sedan jag flyttade söderut har jag insett att -15 här kan kännas värre. Detta för att luften är fuktig...

Nåväl, nu byter vi fokus och siktar in oss på vår snökanon istället. Det har ju...

Ha ha haaa! Där lurade jag er allt! Här kommer det utlovade "reportaget" om de befjädrade vännerna. Jag har översatt texten åt er, ifall ni inte förstår taljoxiska.


Nu kör vi på riktigt. Texten kommer att ligga under bilderna.

Jädrans snö! Jag ser ju inte om det finns något smask!


Att man ska behöva stoppa ner hela skallen för att se = (


Ha ha! Jag hittade nå´t! Den som söker skall finna!


Bäst att dra innan någon annan kommer!

Det fanns andra joxare också och de var inte alltid överens. Den här snubben blev lite sur när det kom andra som ville smaka:


Vad vill du då??? Jag var här först!

Nu var det inte bara restaurangen som hade gäster. Det intilliggande fly-in kafeét var också välbesökt...

Liv och rörelse på detta uteställe, eller ska jag säga inneställe, hihi?Jag har några bilder kvar, bl.a. en favorit som inte får vara med här. Den är skitkul men av dålig kvalitet. Nu lever vi ju i ett samhälle som är ganska styrt av Jantelagen, men det struntar jag i. Jag är jättenöjd över dessa bilder! Jag är stolt över hur jag har utvecklats som fotograf! Nu har jag lååångt kvar innan jag kan kalla mig naturfotograf, men på hobbybasis är det OK. Aldrig hade jag kunnat tro att jag skulle få detta intresse. När jag började leka med kameran tänkte jag mig naturbilder, men jag fastnade för flygande varelser = ) Tänk, vilka vändningar livet kan ta!

Nu lugnar jag ner mig och kliver ner från mina höga hästar, he he. Ni kan säkert gissa att detta är de bilder som blev bra, av ca 150... Jag har dessutom gjort som proffsen och använt stativ och lockat pippisarna med mat. Kul är det hur som helst. Jag har material för att göra ett inlägg om Herr och Fru K också. Jaa, jag kallar dem så, koltrastarna ;-)

Så kära vänner, nu tar jag lördagsmys. Gammkroppen är lite seg efter allt skottande. Det ska visst bli sol i morgon och det ser jag fram emot. Jag har vissa funderingar på att gå ut ikväll och ta månskensbilder, men jag vet inte... Det är -17 nu (ja ja Norrland, he jer int se falit men je tyck int om köldn). Efter all denna text har jag bestämt mig för att visa favvobilden i alla fall. Detta kallar jag action!

5 kommentarer:

 1. Nog är du en god fotograf alltid så bara fortsätt skryta lite av dig själv. Jag klarar aldrig få fåglar på bild, dom bara flyger iväg, 150 foto eller ikke.
  Herregud, du kunde ju lika gott bott hos oss! vad mycket snö. Du som precis gjort färdig dina nye rabatter, välkommen efter. Men det blir ju träning i varje fall.
  Ha en fin söndag :)

  SvaraRadera
 2. Jisses ja, jag säger det igen... jag begriper inte hur du bär dig åt för att fota de där som inte är stilla! Du är redan en duktig fågelfotograf, men jag fröstår din iver att utvecklas. Det är ju samma här. Foto på "äldre" dagar och helt insnöad på macro nu. Det var jättekul att se dina talgoxar. Och visst är det action i sista bilden... och det är just suddigheten som ger bilden liv! Om fåglarna var helt skarpa framträder inte rörelsen. Hehe... jag går ju kurs...
  Snön säger jag inget om, för vi har himla mycket snö nu också, vi bor i snöbältet i öster.
  heanku

  SvaraRadera
 3. Jättekul inlägg om pippisarna! och visst är dina bilder fina, jag önskar att jag hade en så bra kamera så jag kunde få såna fina närbilder på fåglarna.
  Ni har ju mycket snö hos er, här nere har vi ju bara lite vitt på marken.
  trevlig söndagkväll
  kram mia

  SvaraRadera
 4. Sällan är jag så glad för dom extra isterlagren som nu - ät mer ;-)
  eller peta in några fler pinnar i brasan..
  Ha en fin kväll, vi går mot varmare tider :)

  SvaraRadera
 5. Helt underbara fågelbilder! Man mår bra att titta på de små krypen.

  SvaraRadera