måndag 27 februari 2012

Sydligare nejder

Torparkärringen är ute och far lite. Jag har åkt söderöver, ända till Malmö, hihi. Kan konstatera att våren är på G överallt nu. Lite snö fanns på vissa ställen i skogarna, men annars är det barmark.

SJ tvättar inte tågfönstren så ofta, men det går ju alltid att redigera i datorn. Först trodde jag att de mörka klumparna var koblajor, men en närmare koll visar att så inte är fallet. Jag såg sådana högar på många ställen här i Skåneland. Kan det vara så att det är sork eller mullvad som är ansvariga? Just här på bilden kan det för all del vara rymlingar som grävt sig ut från andra sidan muren. Fast det verkar långsökt, det skulle vara enklare att hoppa över = )

Jag kom fram till ett snöigt Malmö, 45 minuter försenat (surprise). Planen var att jag skulle kolla lite på stan, andra gånger har jag bara åkt igenom. Blötsnö och 4 grader gjorde att jag helt tappade lusten för någon utflykt. Det var dessutom eftermiddag och att gå på upptäcksfärd i en stor stad när mörkret faller är inte min grej. Det är så lätt att gå vilse (och sedan verkar denna stad vara rena vilda västern om man ska tro nyheterna). Det blev en kort prommis för att hitta något att äta och nu slappar jag på hotellrummet.


Alltid kul med origami på toaletten, men jag störde mig på den slarviga vinkeln. Jag ska vika snyggt innan jag åker, kan ju alltid rita en gubbe också he he.

Om jag inte är alltför trött i morgon bitti, funderar jag på att gå på upptäcksfärd innan föreläsningen börjar. Jag gillar dessutom städer på morgonen, det har jag alltid gjort. Det är lugnt och skönt och man kan strosa omkring och insupa atmosfären i fred...

Nu ska jag smaska lite jordnötter och dricka läsk. Jag har slagit till och inhandlat en Sprite! Känns speciellt, det är sällan jag dricker läsk. Just Sprite påminner mig om min första utlandsresa - till Athen. Där drack jag mycket Sprite eller 7up, sånt som inte var så vanligt på hemmaplan på den tiden. Ha en mysig kväll ni också, så hörs vi en annan dag!

Kramar
       Lisa

3 kommentarer:

 1. Näää, varför skulle jag vara så kass och ur form just idag då min stad har finfrämmande från Stora Skogen? Jag skulle ju kunnat lotsat dig runt i denna stad som inte är sååå farlig - bara ett mord om dagen - eller fått bjuda dig på middag här i mitt helt ofarliga lilla hus. Grrr, så sitter jag med en massa plåsterlappar på magen och kan inte ta på mig ett par strumpor en gång. Grrr. Näää, nu blev lessen. Nästa gång du kommer till denna ganska utmärkta stad så får du höra av dig. Här finns en hel del trevligheter trots allt...

  Kram och ännu ett grrr på plåsterlapparna

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vet du vad; du har mullvad under gräsmattan eller ängen.

  De är nästan omöjligt att få bort.

  SvaraRadera
 3. Du måste vara den endaste som kommer på att fota toarullen!! Hoppas rummet står i bättre vinkel än den. Hotell har jag fått nog av för någon vecka (snart dags igen... då ska jag fota rullen också..)
  Sprite är den enda läsken jag dricker också faktiskt, eller fruktsoda då, det går också bra, men den får jag inte i Norge..
  Låter som en skön kväll, hoppas du har det bra :)

  SvaraRadera