torsdag 17 maj 2012

En händelserik dag!

Det har verkligen varit en ledig dag idag. Tankar på att åstadkomma något har funnits, men det har liksom kommit annat i vägen hela tiden. Ta vad som hände när jag varit och handlat t.ex. Jag fick för mig att åka ner till hamnen och titta och vad såg jag då...


Minsann, ett gäng storskarvar! De är häftiga tycker jag. På en sten en bit bort stod en ensam skarv och predikade. Passande med tanke på dagen ;-)
Ser ni det jag ser? Är detta den coolaste skarven i landet eftersom han har örhänge? Eller är det läskigt nog ett fiskedrag? En uppförstoring bekräftar det sistnämnda. Stackars fågel! Det är inget litet drag heller : (


Varför hittar jag så mycket tråkigheter i fågelvärlden denna vecka? Jaja, så kan det vara. Det blev roligare sedan. Jag träffade en riktig sommarfågel; fisktärna!


De är så fina och vips hade jag glömt den svarta stackaren. Jag gick vidare och såg fler intressanta pippisar (kan meddela att jag bara sett storskarv en gång i mitt liv, på Österlen). Denna gång var det Herr och Fru Vigg. Vilket tjusigt par!Nu skulle väl ändå torparkärringen få åka hem till skogen och göra lite nytta, efter så många pippisar. Neheej då. Vid strankanten stod Herr och Fru Kanadagås med sina telningar.


Intressant ljus det blev på den bilden. Alltså, hur gulliga är inte barnen K. Gås? Man vill ju bara plocka upp dem och kramas med dem!Aaahhh, vilket torsdagsmys! Efter detta åkte jag hem och NU skulle det bli trädgårdsarbete! Steg ett var att lasta ur plantjordsäckarna ur bilen. När det var klart och jag skulle parkera bilen såg jag det här:


En tulpanätare nere på skogsvägen! Jag smög försiktigt närmare och hon stod kvar och tittade på mig. Måhända tänkte hon: Jasså, så det är så torparkärringen ser ut. hon som har staket runt gården så jag inte kommer åt smasket med de inbjudande färgerna!När hon tittat klart på mig gick hon in i skogen. Jag gick efter för att kolla vart hon tog vägen. Då hörde jag ett frasslande i en tall. Vad var det nu?


Ännu en raring! Han var inte så nöjd med att t-kärringen kom smygande förbi. uppenbarligen smög jag inte så mycket för han blev rädd. Jag fick minsann veta vad jag hette och ibland är det bra att inte förstå vad djuren säger. En sak hörde jag dock tydligt: Men shit, vad du skrämde mig! Jag får nästan hjärtsnörp!


Förlåt, Herr E! Det var inte min mening! Efter alla dessa äventyr fick jag faktiskt någonting gjort. Jag har haft slåttanna! Jag vet inte om det bara är norrländsk bondska, men om någon undrar så betyder det slåtter. Fram med grästrimmern och väck med oönskat gräs! Det har vuxit enormt denna senaste vecka, regnet gjorde såklart sitt till. En sak till hann jag med innan kvällen, nämligen att plantera mitt nya inköp. Numera står det en purpurapel i den blå lådan. Jag tänker inte släppa upp den så högt så det borde fungera. Underbara blommor och vacker bladfärg. Vad jag ska plantera under vet jag inte, men något måste dit. Det ser så tomt ut. Får bli något ettårigt...


Oj oj, vilket långt inlägg detta blev! Och jag som har oberättat om gårdagen! Med tanke på den sena timmen så blir det inget mer idag. Gamla torparkärringar behöver sin skönhetssömn, ha ha haaa! Vi får höras vidare en annan dag.


Kramar från T-Rosa fniss

2 kommentarer:

  1. Så många stiliga stylister du har men punkrockaren tycker jag verkligen synd om, usch, en sak att frivilligt pierca sig med säkerhetsnålar något annat när andra gör det, säkert med mothake också..
    Nej då njuter jag mer av din vackra blomst :)

    SvaraRadera
  2. Hej Snövit :) oj vad du får vara med om :) så vackra fågelbilder du har fått och även på tulpanätaren och kurre :) Kram Suss

    SvaraRadera