fredag 4 maj 2012

Hej & hå

Torparkärringen är som vanligt ganska trött så här på fredagskvällen. Tur väderkartorna ser bra ut för helgen så pyssla kan jag göra en annan dag ;-)

Kom just på att jag skulle göra reklam för en utlottning hos Norrskenets Trädgård. Jag har lyckats få in text och bild, men när jag försöker klicka på bilden så inte fasen hamnar jag hos Gunilla! Jag föreslår att ni kollar hennes blogg via min blogglista för såklart ska ni också vara med och tävla! Eller så inte, för då har jag större chans, he he.

Ett par dagsfärska citronfjärilar kan jag bjuda på för övrigt. De är helt fantastiska när de "dansar" men ack så svårt att fånga på bild. Lättare att studera dem när de festar!Apropå flygfän, så är jag suuuur! Maken upplyste mig om att jag missat något idag. En örn väldans nära som hade retat upp någon mindre rovfågel. Det var visst väldigt spännande att se den lille göra utfall mot Ernie. Han tänkte på mig under skådespelet. Himla snällt! Jag gormade på honom att han kunde tagit den lilla kameran och fotat (han har väldiga problem med systemkameran). Även om han inte är intresserad av fotografering så kan han väl tänka på sin tokiga fru! Morr, mummel mummel...

Ett sådant tillfälle får man sällan uppleva, men jag kan alltid hoppas att de kommer nära i alla fall...

Förutom att spana mot skyn i morgon, så finns det mycket trädgårdspyssel att ägna sig åt. Plantor som ska skolas om, perenner som ska flyttas och så ska jag joxa vidare vid dammen. Rosorna behöver gödslas också och Buddlejorna beskäras. Undrar hur mycket av det som egentligen blir gjort. Jag lär bli distraherad av fjärilar och annat hela tiden, hihi.

Tycker det är läge för bilder nu. Även om det är svårt att fånga vita blommor i solsken så hoppas jag att ni kan föreställa er hur underbar denna stjärnmagnolia är! Jag är dessutom lyckligt lottad som har en park ett par minuter från kontoret. Lite blommor och blader är bra för själen efter en hektisk förmiddag = )


Innan jag slutar så vill jag hälsa sommaren välkommen på riktigt. Eller inte jag, det får ladusvalorna göra. De bor inte här i skogen, men jag träffade på dem när jag var på utflykt tidigare i veckan. Det gäller att passa på att hänga med på skojigheter och samtidigt arbeta! Ha en underbar kväll nu och till er i norr kan jag bara säga: hoppas att väderprognosen är fel!
Kramar
   Lisa

3 kommentarer:

 1. håller med dig, lite blommer och blader är bra för själen...
  ha en skön helg, torpargumman
  aino

  SvaraRadera
 2. Har oxå noterad att vita blommor som t ex Magnolia är svår att få fint på foto. Ja, nu är det bråttom bråttom. Själv håller jag på från bitti till kväll. Oavbruten. Och så blir det nån födelsedag. Som ju är tacksam i Mai då det finns så mycket fina blommor.
  Tänk så rit för folk i Norrland med all sin snö!
  margareta

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder på citronfjärilen :) underbart att se dessa små solar flyga omkring. Vilken söt bild du fick på svalan Kram Suss

  SvaraRadera