lördag 5 maj 2012

Historien upprepar sig

Ni kommer kanske ihåg min Canna som jag var på väg att slänga förra våren? Den hade ju liv visade det sig. I år var jag i samma situation. Den hade stått uppe på loftet under vintern och blivit helt bortglömd. Inget vatten eller annat. Den kom fram för ett par veckor sedan, stendöd. Vis av fjolåret så satte jag igång att vattna men inget hände. Förrän härom dagen. Den lever! Verkar vara ett segt släkte, det där...


Och vad har då nötväckan med detta att göra? Absolut ingenting men att lägga in en bild på nåt pyttigt från callan är trist. Neej, pippin visar dagens väder. Soligt och jätteblåsigt! Pippisen blev en liten boll för att hålla sig kvar = ) Vinden gjorde att det var dåligt med flygfän i omlopp, men ett par rackare såg jag på väg till köpingen där det var vårmarken idag.Aldrig har jag förstått hur vacker tofsviporna är! Vilken tur att jag stannade!


Även denna fågel skimrar i regnbågens färger när solen skiner på den. Jag tror jag måste ut igen och spana. Blir sugen på att försöka få bättre bilder. Vårmarken ja, som vanligt mest bara skräp enligt min mening. Jag föredrar marknader med hantverk (jädrans märkvärdig kärring det här, he he). Blommor fanns ju, så det blev några pelargoner och en jordgubbsplanta. Det slank med en clematis också som jag inte vet var jag ska sätta. Den plats där jag vill ha den har bara sol på eftermiddagen. Det blir kanske inte så bra?


Jag har aldrig ägt en clematis (förutom skräpet jag köpte i fjol som dog, blä) så jag kan inget om dem. Om någon har tips så tar jag tacksamt emot dem!
Vi fortsätter på temat växter. Under Valborgshelgen köpte jag en rosmarin och en mynta att sätta i krukor. I onsdags hände något som jag aldrig förväntat mig. Maken sa att om jag plockade fram kärl att plantera i så skulle han fixa resten. Hörde jag rätt?!! Han har väl aldrig erbjudit sig att pyssla med växter, han vill bara njuta av att se på dem. När jag kom hem i torsdags var det gjort. Undrens tid äro ännu icke förbi ;-)

I förra inlägget listade jag upp allt som skulle göras idag. Har jag gjort det? Nae = / Eller, jag har inte varit helt overksam. Det blev pyssel vid dammen. Ner med markduk där jag hade grävt bort gräset och på med sten. När jag hämtade sten blev jag förälskad! Titta vilken liten fin sten!

Denna lilla sötnos fick inte vara vid dammen, den måste få en alldeles egen speciell plats. Tills vidare ligger den på bordet ute så jag kan mysa med den!


Förutom att lägga sten, planterade jag ett Pampasgräs. Får se om det trivs. En Klippstånds fick flytta på sig också. Den har levt en tråkig tillvaro på norrsidan av huset. Kanske blir den glad av att bo i full sol med sjöutsikt (den syns inte på bilden som kommer). Svärdsliljorna verkar trivas, för de blir fler...


Intressant. När jag tittar på denna bild ser det ut som en strandkant. Verkligheten är väl inte riktigt så, hihi. Kanske jag skulle ta och fortsätta med den tanken... Fast det stämmer inte med odlingsramarna som är bakom. Hur som haver så tänker jag inte göra så mycket mer här just nu. Det finns andra ställen som har högre prioritet.

Kan förresten tyvärr upplysa om att väderprognosen var rätt. De har fått mycket snö i Västerbotten! Min kompis ringde idag (hon skrattade åt eländet, jag trodde hon skulle spotta och fräsa, he he) och berättade att hon hade fått 2 dm snö! Så himla bläigt! Det är ett märkligt land vi bor i, håller ni inte med?

Med detta lämnar jag er för i kväll. I morgon kanske jag får gjort allt det andra som står på listan, ha haa. Eller så slappar jag lite i solsängen ;-)


Kramar
   Lisa

7 kommentarer:

 1. Klickade upp din klematis och såg att det är Mrs Cholmondeley. Det är en storblommig i grupp 2. grupp 2 = en av de knepigaste sorterna vad gäller beskärning. Blommar både på gammal och ny ved så läs in dig på just denna gruppen och håll tungan rätt i mun. Men visst är fru C en tjusig dam, oh ja.

  Gillar din lilla sjö - verkligen snygg! Är det gul svärdslilja du har eller någon annan iris?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en gul svärdslilja. Lite synd egentligen att den står där, bakgrunden gör att blommorna inte kommer till sin rätt.
   Typiskt att jag var tvungen att köpa en knepig clematis! Jag tror jag gräver ner den vid ett träd då, så syns det inte så mycket om jag gör fel = /

   Radera
 2. Ja de var mycket du hade på hjärtat :) vad kul att maken hjälpte till att plantera :) önskar att min käraste kunde komma lite mer med ideer om hur man kan fixa i trädgården :) han hjälper gärna till bara jag säger vad han ska göra :) du har verkligen fått de fint vid din damm :) nu behöver det nog ligga till sig så kommer man se om det finns mer att göra senare Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Jo visst är det lustigt...när mitt älskade körsbärsträd snart står i blom och tulpaneran blommar för fullt så har precis snön försvunnit uppe i norra delen av vårt långa land.
  Har aldrig heller tänkt på hur vacker tofsvipan är .
  kram i vårsolen från lilla mig

  SvaraRadera
 4. Flicka lilla, så bra att du altid har kameran med dej. Tofsvipporna är vackra. Skimmrande i sin fjäderdräk. Kul att du kunde fånga dem i luften.


  margareta en skön kväll

  SvaraRadera
 5. En näve benmjöl i planteringshålet ska vara bra också.. Hon är tjusig men vill inte blomma så mycket som jag önskar här hos mig. Nu lärde jag mig gr.2 också, vi får läsa och lära..
  Tänkte faktiskt på dig när jag hämtade kamerat, hade aldrig sett något så blått innan. Dina fina fåglar inspirerar :)

  SvaraRadera
 6. nähej... nu ser jag att min förra kommentar inte har fastnat...
  klematis är busenkelt... jag grävde bara ner min i vanlig planteringsjord och så får den, precis som Mia här ovan säger, en näven benmjöl på våren. och jag har två, en plena alba och en lord neville, som jag gillar allra bäst.
  och jag tror minsann torpar-lisa har blåst bort i stormen...
  aino

  SvaraRadera