söndag 13 maj 2012

Söndagsutflykt

Ja, den var förra söndagen men vad gör väl det. Det var inte någon märkvärdig utflykt, vi åkte till havet och kollade läget i vikarna. Ni kan ju gissa vad jag pysslade med, hihi. Just det, kollade på fåglar! Är det inte den fula ankungen som ligger där borta?


Javisst är det det! Han är nästan en färdig svan, men har lite av den gamla fjäderdräkten kvar.


Undrar om det är mor och far Svan som flyger förbi där borta?

De här är ju inte så exotiska, men jag såg en annan pippi som jag bara sett på bild förut.


En oskarp skäggdopping. För långt avstånd för att få en bra bild, men kul för mig ändå = ) Jäklar, vad jag lär mig mycket genom att springa runt med kameran! En helt ny bekantskap var denna rödnäbbade mysfågel:


Inte heller så exotisk, men vilken häftig typ! Strandskata för den som inte visste det. Vi körde vidare och torparkärringen bad maken att stanna. Vid vattenbrynet fanns några gäss och jag smög försiktigt nedhukad fram. En onödig åtgärd, men säkert kul för de boende runtomkring. Det visade sig att just dessa gäss inte brydde sig ett dugg om en t-kärring med en konstig svart manick mitt i ansiktet. Grågåsen njöt av att svalka sig i vattnet.


Detta kanadagåspar såg verkligen ut att mysa med varandra = )Så klok den ser ut. Jag undrar vad den tänker... Efter detta bar det av hemåt och plötsligt skriker jag och pekar mot skyn. Jag är ute ur bilen innan den står still. Tala om galen kärring! Det som orsakade detta tumult var en fiskgjuse. Jag har flera gånger försökt få den på bild, men inte lyckats. Denna gång gjorde avstånd och starkt solsken att bilderna inte blev lyckade = en sur kärring : ( Bara för att så lägger jag upp bildbevis, så det så!Man kan säga att det blev en "utflygt", he he. Jag har en riktig fågelskådarutflykt på gång. Om vädret håller i sig finns en stor chans att Öland får besök från skogen. Jag skulle så väldigt gärna vilja se blåhaken som Mia haft på besök. Det är inte så troligt att jag får se den, för den stannar bara till lite snabbt här nere och den sågs i början av denna vecka. Ni kan njuta av den hos Mia i stället!

Vad jag pysslat med idag får ni veta en annan gång. Nu ska jag leta fram pajen jag bakade igår och smaska lite. Hur låter det med rabarber, smultron och jordgubbspaj? Ha en fortsatt skön söndag så syns vi senare!2 kommentarer:

 1. ojojoj... jag säger himmel och pannkaka... jag blir så avis på dina fina fågelbilder! så bra! i bästa fall kan jag få en uppstoppad papegoja att fastna på plåten, hihi...
  och pajen lät smarrig! och vi har ätit kantarellpaj till kvällen, nersköljd med lite rosévin...kan inte klaga, om jag säger så.
  aino

  SvaraRadera
 2. Pajen låter jättegod. Tacknför kommentaren, inte ofta jag bjuder på fågelbilder..men du är duktig på det. Skullendet dyka upp en ny besökare ska jag visa dig :)
  Ha det bra, tiden rusar ifrån mig..

  SvaraRadera