lördag 19 maj 2012

Inga fåglar sade Pinoccio...

Nej, faktiskt har jag inte jagat fåglar idag. Eller jo, lite. Jag hade span på en fågelholk och upptäckte att talgoxarna flyttat in. Så kul! Men nu skulle det inte handla om pippisar utan om trädgård.

I onsdags skulle torparkärringen ut och fara. I vårt skrå har vi länsträff två gånger per år och det är alltid lika kul att träffa kollegor. Det var en mycket givande och inspirerande dag. Planen var att jag skulle åka till en plantskola på hemvägen, men såklart körde jag fel. Eftersom jag hamnat på en väg som skulle ta mig hemåt, så tänkte jag: Go with the flow, t-kärring! Att köra denna väg var en fröjd jämfört med E22:an. Jag färdades genom ett Småländskt sommarlandskap fyllt med gamla torp, kor, får och hästar. Vad jag njöt!


Det gick upp en sak för mig där jag susade fram, nämligen att vägen går förbi mitt favvoställe när det handlar om växter. En mindre plantskola ägd av ett polskt par och priserna är inte av denna världen. Dessutom avrundar han alltid neråt och denna gång sparade jag 65 kronor = ) Tro inte att det är dåliga växter han har, tvärtom. Förutom purpurapeln (225 kr för ett träd som är 1,2 m högt) ni sett tidigare, slog jag till med lite annat smått och gott. Eftersom jag totalt fastnat i Picasaträsket så blir det ett collage, hihi.


Eldtornet har jag inte köpt. Det är en pytteliten stickling jag har tjyvat utanför jobbet. Den växer, men det lär dröja innan det är en stor buske. Vingnöten känner ni igen, det är en av mina frösådda och även de växer. Av inköpen är jag gladast över hasselörtsplantorna. Jag försökte fröså ifjol med dåligt resultat. Nu har jag två plantor!

Ooiiii! Jag höll på¨att glömma väderleksrapporten! Vi har sommar nu = ) Dessa lediga dagar har varit fantastiska och denna dag är hittills bäst. Runt 20 och strålande sol! Äntligen väder för att vara ute i shorts och linne. Någon som verkligen njuter av värmen är Kråkan. Vi satt och solade tillsammans en stund och hon blev bara tröttare och tröttare. Ögonen gick i kors och till slut föll hon praktiskt taget omkull och lade sig och myste. Eftersom jag plötsligt fick en näsa som Pinoccio så kommer ett litet Kråkcollage. Det måste ju finnas en fågel i inlägget! Vänta bara till fjärilarna kommer på allvar, ha ha haaa!


Åååh, vad jag tycker om min Kråka! Hon belv ännu finare med softat ljus... Jag tror ni får en bild till, med lite äppelblom på. Just detta träd är en liten skapelse som förmodligen har kommit till genom frö. Det står bredvid vår bilparkering, inklämd mellan annat jox. Kanske borde jag rensa lite rumtomkring och gödsla eller något. Det fanns ett stort vackert äpple där i höstas...


Förutom tulpanerna, blommar inte så mycket just nu. Det kan bero på att jag inte har så mycket flerårigt ;-) Jag kör ju med ettåringar som bekant. Helt utan blomterfägring är jag dock inte, det finns lite färg här och där.


Så sanslöst kul det är att leka med bilder! Här kommer en till = )Förutom att leka med datorn har jag börjat olja in trädäcket. Snålkärringen hade köpt en 3 liters burk och den räckte till halva uteplatsen (den är på 23 kvm). Sen har vi trädäck utmed hela framsidan av huset också så jag får lov att köpa mer, mycket mer. Vi har aldrig oljat in något och detta är tredje sommaren. Gissa om träet slörpar i sig! Fint blir det hur som helst och i år ska jag inreda altanen. Jag vet inte varför, men jag har helt tappat fantasin när det gäller den platsen. Nu börjar ideérna ta form, så vi får se hur det slutar.

Med detta tackar jag för mig för denna gång. Till nattugglorna önskar jag en fortsatt mysig lördagskväll, till de sömniga en god natt!

Lördagskramar från
                  Lisa


3 kommentarer:

 1. Vilka fina växter du köpt.
  Man får verkligen vara glad över att hitta billiga plantskolor.
  Det jag vill ha blir så himla dyrt.
  Jag försöker hinna med när de rear.

  Underbart fina bilder du är så otroligt duktig.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Vackrare kråka finns inte i hela Småland, inte i Norden heller, eller världen.

  SvaraRadera
 3. Söta kråkan :) vilken fin vän du har där och vad skönt att hon klarat vintern. Vad fina collagen du har gjort :) kul att kunna blanda in lite kråka bland blommor. Man kan leka hur mycket som helst :) Kram Suss

  SvaraRadera