onsdag 16 maj 2012

Hur gick det sedan...

Måhända finns det någon som undrat över Fru G. Ands öde. En viss torparkärring kunde inte släppa det hon såg. Dagen efter hade jag ett jobb åt ankdammen till och såklart var jag tvungen att kolla runt efter familjen. Jag hade rustat mig med telefonnummer till folk i ortens fågelklubb utifall att jag skulle hitta Fru And svårt skadad, eller något ännu värre. Var dessutom helt inställd på att bli andmamma om nöden skulle kräva ;-)

Jag spanade och spanade men såg varken mor eller barn. Däremot träffade jag de fyra medlemmarna i bANDidos. De låg och smidde ränker tillsammans. Förpicklade odjur! Far åt pipsvängen med er! Skrek jag inte, men jag tänkte desto mer...

Så såg jag något... En andfamilj!


Glädjen stod högt i tak, men var det rätt familj? Jag kollade lite närmare...


Och ännu lite närmare...


Javisst! Den kluvna näbben känner jag igen! Stackars Fru And är fjäderlös i nacken också...


Nåväl, vem bryr sig om det när familjen är samlad igen. Detta var en syn som verkligen värmde i hjärtat! T-kärringen gick därifrån med ett stort leende...


...och Fru G. And ropade glatt: Tack för omtanken!


Med detta glädjens budskap lämnar jag er för i kväll. Fru T. Kärring är megatrött efter en lång och innehållsrik dag. Den rapporten kommer i morgon istället. Tulpanerna jag utlovast får jag försöka göra ett collage av, annars blir alla inlägg så långa. Undrar hur man gör det? Funkar säkert i Picasa, men nu är lillhuvet så segt så det är bäst att lämna det projektet, hihi. De flesta av er är nog lediga i morgon, så jag önskar er en underbar dag! De som jobbar önskar jag en underbar kväll!

Må gott och var rädda om varandra!

Kramisar från en långledig Torparkärring
3 kommentarer:

 1. Tack för uppföljningen. Jag har faktiskt funderat på varför de gjorde som de gjorde de där hannarna. Vet för lite om änders beteende kom jag fram till... Hoppas att fru A har ork och kraft nog att ta hand om sin familj och att de lämnas ifred.

  Collageverktyget i Picasa är superenkelt att använda - det är bara att trycka på lite knappar så poff blir det fint!

  Här är det kallt - runt 7 och blåsigt runt 8-9 m/sek. Usch! men ska jobba idag så det är bara att ta på sig mycket varma kläder och åka iväg.

  Kram

  SvaraRadera
 2. ooooh så skönt!!! vilken tålig andmamma. hon överlevde och kämpade för sina tussingar.
  de där banditerna skulle jag skrämma så att de for sin kos.
  tack snälla du för uppföljningen, jag har gått och tänkt...
  och nu må du vila lite också och inte bara jobba.
  aino

  SvaraRadera
 3. Tack Lisa, för att du gjorde en uppföljning av eländet. Tänkt mycket på andmamman. Med foto och allt! Men nu ser jag fram mot ditt tulpancollage!


  ha en skön helg margareta

  SvaraRadera