fredag 25 maj 2012

Misslyckad kombo, vanvittsaffärer? och uteliv

Det blir verkligen inte alltid som man tänkt sig. Jag planterade ju lökar i höstas, de stora gulrödorangea tulpanerna och lila allium. Tulpanerna har blommat så man häpnade och nu håller de på att vissna...


Vad händer då? Jo, nu blommar löken! Väldigt fina, men jag hade ju hoppats på en snygg kombo. Nåväl, naturen gör som den vill. Det är bara att foga sig.


Jag känner mig inte så nöjd över slutresultatet hur som helst. Suck...

Vad som däremot är en perfekt kombo är bikini och gummistövlar ;-) Det har varit kvällens dresscode här i skogen. Någon bild på det blir det inte! Det finns gränser för t-kärringens galenskaper, ha ha haaa!

Eftersom detta är ett multi-inlägg, så går vi över på de eventuella vanvittsaffärerna. Torparkärringen hade några saker på sin inköpslista idag. Bland annat en liten musikmaskin att ha i trädgården. Jag gillar ju som bekant att lyssna på musik när jag pysslar ute och maken tog vår lilla spelare när han åkte. Apropå det, nu har han varit borta i nästan två veckor, redan. Vad tiden går! Snart ät det juli och vi träffas igen!

Den fungerar utmärkt, så jag är nöjd. Nästa sak på listan var ett par shorts och några toppar/t-shirts. En inventering av garderoben visade att det inte fanns mycket att hänga i julgranen. Varför man nu skulle hänga kläder i granen... Eller ha en julgran på sommaren...

Vad jag INTE skulle ha, var nya skor. Chefen upplyste om att "min" skoaffär hade 20 % idag. Illa dålig information om man är som mig. Såklart var jag tvungen att gå dit och ett extra par sandaler mår man inte dåligt av. Nae, det är nästan nödvändigt : )


Liite duktig var jag iaf. Jag hade fram tre par som var intressanta, men jag lyckades behärska mig. Sommaren har ju precis börjat och jag vill ha något kul kvar! Ok, topparna då? Eeehmmm... Jag hittade en affär jag aldrig varit in i och där skulle jag kunna shoppa loss! Så otroligt mycket kul och allt i lysande, glada färger! Ägaren må ha trott att jag rymt från någon skyddad plats eller nåt, så hypad som jag blev. Även här fanns självbehärskning, men ett intressant fenomen börjar visa sig. T-kärringen gillar lila i trädgården och nu börjar jag falla för kläder i lila också. Har en del lila plagg sedan tidigare och nu det här.

Byxorna är helkul. Indiska fiskarbyxor. Gilla! Fick inte riktigt till bilderna på tunikan (f-n jag ser ut som ett hus där! Jag som är ganska liten :P ). Helmysiga kläder hur som helst.
Utelivet då, förutom naken/rumpchocken ikväll? Ja, det blommar några smålökar som jag glömt bort att jag petat ner. Kommer inte ihåg vad de heter heller men OJ vad söta de är!


Sen så är jag barnsligt lycklig över att en av mina rhododendron har börjat blomma! Jag har aldrig haft någon förut, så det är STORT = ) Jag haar dessutom stort hopp om att de ska överleva, för de planterades i fjol och de verkar må bra. Just denna är en helt ordinär sort som finns i var mans trädgård (och nu även i min, tjohoo).


Vidare så är jag glad över att fjolårets frösådda flikhortensia överlevt. Den är liten, men den lever! Kärleksblomstren stretar också på. Jag fattar inte om de är fleråiga eller om de frösår sig själv. Hur som helst så kommer de tillbaka på flera ställen även detta år.


Hmm, nu har jag nog inget mer ikväll. Kan förstås berätta att det varit varmaste dagen idag, därav den minimala klädseln, hihi. Och så kan jag meddela att getingbo nr 2 är bebott. Jag skulle riva ner det ikväll, men det var lite svårt. Det sitter längst in i uterummet och pinnen/plankan är inte hur lång som helst. Alltså missade jag och rörde bara boet lite. Då började det surra där inne = när Torparkärringen rör sig står blixten stilla - gammalt skogsordspråk. Får göra ett nytt försök i morgon och då vet jag ju att där finns liv, huuu :/

Lev och mys, på återskrivande!


3 kommentarer:

 1. Trevligt med obstinata växter som gör som de behagar... det är ju det som gör trädgårdslivet så levand och dynamiskt. Inte som när man fixar inomhus med inredning och piff.
  Men jag förstår din missräkning med blomkombon trots det.

  Men så annorlunda och vackra kläder du hittade. Underbara sommarfräscha och tunikan är ju som ett konstverk! Najs. Och så Reiker-sandaler ser jag. Haha - damen vill tydligen sväva på moln året om?

  Kram

  SvaraRadera
 2. Snygga kläder du köpt :) gillar de skarpt Kram Suss

  SvaraRadera
 3. men du, kläder i min smak också! lila är läckert. och varför ska vi torpartanter inte klä oss färgglatt, va!? nä, nu öser vi på. byxorna verkar urmysiga. likaså skorna, men där fegade du lite med färgen, hahahahaha...
  växterna gör som dem vill, min rosa rabatt är mera orange och mörkfuchsia, typ... men en får finna sig i det... också.
  aino

  SvaraRadera