onsdag 23 maj 2012

Sommarkänslor för folk och (flyg)fän

Hoppsan, vi fick visst sommar på riktigt! Det har varit kalasväder länge nu och temperaturen ligger på över 20 grader varje dag. En stor sol på det dessutom. Underbart!

Nu är det inte bara torparkärringar som får nytt liv i värmen, allsköns flygfän har dykt upp. I lördags upptäckte jag två små getingbon i uterummet. HU!


Bålgetingen på bilderna har inget med bygget att göra, men även de har kommit fram. Ni vet ju att jag inte är överförtjust i getingar, men att jag numera kan leva med dem. Faktum är att i måndags slog det slint i huvudet på mig och jag förvandlades till The Torparkärring from Hell. Gick in i uthuset för att hämta krukor. Såg en geting och ett påbörjat svartbygge. Neheej du! sa t-kärringen, tog en pinne och rev ner boet. Inga byggnationer utan bygglov och något sådant hade jag INTE beviljat! Innan jag gick in på kvällen fick jag horn igen och tog en låång pinne och rev ner ett av boen (men hur blev det där, boen. Känns inte bra det ska nog vara bona eller...) i uterummet. Jag lovar att det tog en millisekund att springa in ;-) Jag kollade inte om det fanns någon där heller, he he. Gissa om jag var stolt! JAG hade rivit ner ett GETINGBO!!!! Nummer två har jag inte gett mig på ännu...

Nej, nu går vi över till något mindre dramatiskt. Torkan har medfört att dammen är utan vatten och då passar det bra att städa ur den ordentligt.


Det ser riktigt bra ut utan vatten. Nu är det inte så att allt täcks av vatten. Ön i mitten är just en ö och rabatterna överst på bilderna ligger en bit ifrån. Däremot når vattnet nästan ända fram till gräskanten i den nedre delen av bilden här ovan. "Viken" till vänster på bilden under blir också vattenfylld.


Bakom "udden" satte jag en klippstånds som levt en tynande tillvaro på ett annat ställe. Den verkar trivas, för den har växt ordentligt. Dagliljan bor numera i rabatten jag fixade efter nyår och även den har fått nytt liv. Lyckade förändringar = )


Bakom dammen har jag som ni vet planterat mitt nyinköpta träd, purpurapel profusion. Jag hoppas att den ska trivas i sin blå låda, de rosa blommorna passar utmärkt till det blå (som inte syns på bilden, hihi).


Så har jättedaggkåpan och pärlbräken också fått plats vid dammen. Min miscantus flyttar jag runt hela tiden, för jag kan inte bestämma mig. Nåväl, det löser sig nog!


Så underbart "oenhetligt" detta inlägg är! Här blandas det friskt mellan vanliga bilder och collage med eller utan pynt ;-) Absolut inte min stil egentligen, jag vill ha det enhetligt, men man kan välan prova att släppa loss ibland, hihi.

Vad har jag mer att komma med då? Jo, lite hjälp från er som är duktiga på träd. Jag "träffade" denna lönn idag och blev helt betagen! Så makalöst vacker den är! Jag är inte bra på träd, men den heter säkert blodlönn. Allt rött heter ju blod i förnamn. Den står i zon 2 i alla fall och den tycks frodas oerhört. En sån vill jag ha! Undrar om det går att ta skott från den, det finns ju ett gäng längst ner vid stammen...


Som ni ser så är bladen flikigare än på en vanlig lönn och de är mindre. De lyste verkligen i solen!

Neej gott folk, nu håller ljuset på att slockna här. Eller rättare sagt, t-kärringen håller på att slockna. Bolibompa är slut för lääänge sedan (och jag missade det pga utelivet, shit he he) så det är hög tid att krypa till kojs. Jag avslutar med ett av dagens inköp, en rar hängsurfinia som tillsammans med sin syster nu hänger på farstubron. Lev & må, kära vänner!


Kramar från
Lisa

3 kommentarer:

 1. du får akta dig så du inte får ett litet stick(eller flera ) av dina fuskbyggare!!:)
  Älskar också blodlönn de är oerhört vackra.
  Trädet är ju också jättesött!
  kram från lilla jag

  SvaraRadera
 2. Ett riktig vackert träd. Men de nya lönn(Acer) som nu har kommit i handeln är särskild trevliga, då dde ej blir så stora, men fantastiska bladverk.
  Annars blir ju din damm bra. Och vänta bara tills det blir vatten. Micantus ska du väl sätta så nära vattenkanten du kan så den kommer till skott, är ju oerhörd vackert med sin långa hängen 2meter tror jag.

  margareta

  SvaraRadera
 3. Du har gjort ett sånt otroligt bra jobb vid dammen :) så himla snyggt de blir och sen med vatten i mmmm man blir lyrisk. Kram Suss

  SvaraRadera